Förlust i den 3:e kvartsfinalen – ny match på söndag

Västerås SK – IFK Vänersborg 9-5 (4-4)

Det blev tyvärr förlust i den tredje kvartsfinalen i ABB Arena under fredagskvällen. IFK Vänersborg som hade självförtroende och matchboll efter två segrar började också matchen bäst. Redan efter 1.50 sätter Hedqvist säkert den första hörnan i nätet. Fem minuter senare kommer ett riktigt fint mål när Koch förarbetar och passar Andreas Eriksson som rundar en försvarare och sätter 2-0 bakom Bergwall. Innan kvarten är spelad hinner även Henric Eriksson sätta 3-0 på hörna.

Efter det släpptes dock Västerås in i matchen som efter några vassa chanser reducerar till 1-3 i den 18:e matchminuten och bara tre minuter senare till 2-3. När IFK sedan fick straff i den 30:e minuten och Hedqvist säkert sätter den till 4-2, kändes det som att vi fick lite kraft igen. Men innan paus kan VSK både reducera till 3-4 och kvittera till 4-4, och VSK hade fått den energin de behövde.

I andra halvlek kunde inte IFK stå emot ett hemmalag som hade fått den lilla energi de behövde för att rädda sig kvar i kvartsfinalen. VSK kunde ta ledningen och gå ifrån IFK till 8-4, och en hemmaseger såg ut att vara säkrad. IFK kämpade och gjorde tappra försök att störa och komma ikapp, men idag studsade inte bollen deras väg. I den 85:e reducerade Hedqvist till 8-5 på hörna och det gav lite ny energi. Men segern var redan tillskriven Västerås idag som fastställde slutresultatet till 9-5 på hörna på övertid.

Att IFK idag saknade två viktiga spelare i försvarsgiganten Rickard Kamperin Wallin och dessutom Christoffer Fagerström, märktes tydligt i denna viktiga match.

Men det är nya tag och ny match redan på söndag och då har IFK en ny chans att avgöra, denna gång på hemmaplan i Arena Vänersborg. Då är det dags att sluta upp och fylla arenan till bredden för att hjälpa laget till semifinal!

Stor eloge till alla tillresta supportrar som hejade på laget under hela matchen i Västerås. Ni måste vara Sveriges bästa supportrar!

Nu vet ni vad som gäller, inga ursäkter: Söndag 23 februari kl. 18:45 i Arena Vänersborg!

#allatillarenan

Mer om matchen:

 Matchbilder

Foto: Mikael Larsson