Förlust i bortamatchen mot Kungälv

 

IFK Kungälv – IFK Vänersborg 6-1

IFK reser sig och tar nya tag mot Kalix redan på fredag.

Det blev en tung upplevelse under onsdagskvällen, när IFK Vänersborg fick sätta sig på bussen med en 6-1-förlust i ryggen.

– Det är klart att vi är besvikna, även om vi förlorar mot ett bättre lag. Vi såg ut att vara trötta både i kroppar och hjärnor, summerar tränare Stefan Karlsson strax innan hemresan från Ale Arena.

Det var mycket riktigt hemmalaget som började bäst, och redan efter knappt tre minuter satte Kungälvs Ted Skoglund ett frislag rätt upp i krysset.

– Det är inte mycket att göra något åt, men efter det tycker jag att vi börjar ta oss in i matchen. Och vårat kvitteringsmål är minst lika snyggt, säger Stefan.

Målet kom ungefär 10 minuter efter hemmalagets ledningsmål, där Christoffer Fagerström och Robin Lundqvist byter boll på mitten innan Mikko Lukkarila till sist fick slå bollen i nät mot sitt gamla lag.

Innan paus hann dock Kungälv återigen ta ledningen, som de även drygade ut efter ett nytt frislag i minut 72. Strax därefter kom 4-1, efter att Lukas Persson blivit friställd på en boll som rensades undan från hans eget försvar. Två hörnmål i slutminuterna fastställde slutresultatet, och Stefan Karlsson noterar att fyra av baklängesmålen kom till på fasta situationer.

– Det blir såhär när vi inte riktigt är med och är tillräckligt beslutsamma. Det handlar om att vara på tårna, men nu ska vi ladda för nästa match, avslutar han.

Nästa match spelas mot Kalix redan på fredag hemma i Arena Vänersborg kl. 19.00. Du kommer väl?

Mer om matchen:

TTELA 

Sveriges Radio

 

Foto: Patrik Karlsson