Förlust i båda matcherna i Svenska cupen

Alexander Zitouni ende IFK:are som får godkänt

Bollen rullade inte alls IFK Vänersborgs väg den första dagen av Svenska cupen. Förlust i båda matcherna, 5-1 mot Västerås och 3-0 mot Edsbyn.

– Vi var inte riktigt med i matcherna. Ingen fart under skridskorna och vi kändes fega, menade IFK-tränaren Stefan Karlsson.

– Men det är också en del av idrotten, att man ska förlora, och nu får vi försöka få till en bra avslutning mot Broberg idag.

Matchen mot VSK var det klasskillnad, och 5-1 på en timmas spel säger en del.

– Västerås var bra såklart. Vi var kanske lite naiva och borde backat hem mer, men vi vill ju spela vårt spel och inte bara ligga på försvar, förklarade Stefan.

IFK:s mål mot VSK var Mikko Lukkarilas 4-1 i början av andra halvlek.

Matchen mot Edsbyn senare på fredagskvällen var ett steg framåt, men ändå inte riktigt bra tyckte Stefan Karlsson.

– Vi gör en uppryckning mot Edsbyn, men vi fortsätter att krångla till det och har inte heller farten med oss.

Som ni förstår så var spelarprestationerna hos IFK på en ganska låg nivå, men Stefan Karlsson vill ändå nämna Alexander Zitouni som får godkänt.

– Zito har lyst lite. Han kämpar på bra och manar hela tiden på sina lagkompisar, och det gillar jag.

I och med fredagens båda förluster så är också chansen för avancemang till semifinal borta. För IFK gäller nu att möta Broberg, som också förlorade mot både VSK och Edsbyn igår. Så det blir en match om 3:e platsen i gruppen.

– Vi vill avsluta bra, och visa hur bra vi kan vara. Vi ska inte gräva ner oss, utan nu har vi två veckor på oss tills nästa cup, och då tar vi nya tag, avslutade Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson