Förlust borta mot Västerås

 

IFK Vänersborg förlorade bortamatchen mot serieledande Västerås med 6-2, detta efter en bedrövlig första halvlek från IFK:s sida, där VSK kunde gå till halvtidsvila med 5-0.

– Vi gör en riktigt dålig första halva av matchen. Vi var passiva och stillastående inledningsvis, och hade ingen fart med oss i försvarspelet. Hade det varit en handbollsmatch så hade vi blivit varnade för passivitet, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson och fortsatte. Som tur är rycker vi upp oss rejält i den andra halvleken och vinner den med 2-1 och får ändå något positivt med oss på slutet.

Låt vara att Vänersborg gjorde en dålig första halvlek, Västerås var också såklart väldigt bra. Man pangande in tre hörnor och en straff och slutligen också ett spelmål av Magnus Joneby fram till 5-0, och då stod matchuret bara på 31 minuter.

– Vi kommer egentligen ingestans före paus, och vi är inte med på hörnrusen heller. Vi har ingen fart i vårt försvarsarbete, och jag får ta på mig ansvaret för att vi valde fel taktik med ett lågt utgångsläge i försvarspelet och att vi är alldeles för försiktiga, menar Stefan Karlsson.

Efter paus blir det en rejäl uppryckning från IFK:s sida, och man vinner faktiskt halvleken med 2-1. Målskyttar var Johan Koch som framspelades av Felix Pherson, och Jocke Hedqvist med en kanon i slutsekunderna.

– Vi sa i paus att nu har vi skämt ut oss tillräckligt och jag vill ge killarna en eloge för att vi gör det så mycket bättre i den andra halvleken. Vi tappar inte humöret eller drar på oss några dumma utvisningar, utan vi visar helt enkelt att vi kan spela bandy, och det känns bra inför fortsättningen, säger IFK-tränaren.

Som ni förstår så kom inte IFK-spelarna upp till sin fulla kapacitet över en hel match, men Stefan Karlsson vill nämna Alexander Zitouni som gjorde en stabil insats.

– Zito går i bräschen och visar att en match håller på i 90 minuter, och det ska han ha beröm för.

Härnäst väntar nu Sirius hemma på fredag och då får vi hoppas att IFK kan göra två bra halvlekar.

– Vi har gjort dåliga halvlekar förr och kommit igen, och det ska vi göra nu också. Jag tycker ändå tack vare vår avslutning mot Västerås att vi har en positiv känsla med oss hem. Det är väldigt tajt och jämnt i Elitserien, men vi ska haka på och vi har stora förhoppningar på de återstående matcherna, säger Stefan Karlsson som avslutning.

22 Alexander Zitouni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson