Förlust borta mot Sirius

Borta mot Sirius tog det stopp för IFK Vänersborgs svit på fem matcher utan förlust. Hemmalaget från Uppsala var bättre och vann med klara 7-2.

Borta mot Sirius tog det stopp för IFK Vänersborgs svit på fem matcher utan förlust. Hemmalaget från Uppsala var klassen bättre och vann med klara 7-2.

– Det känns mycket tungt, sa IFK-liberon Simon Blomqvist (bilden) efter matchen. Vi kommer inte alls upp i nivå och även om de var hetare än oss så är det på tok för dåligt att släppa in sju mål.

Det var annars en offensiv och fartfylld match och IFK skapade också många lägen att göra mål. Men idag kändes det som att det var nästintill omöjligt att få bollen i mål. Ett tydligt exempel på det var när hemmamålvakten Anton Andersson gjorde en jätteräddning på Jocke Hedqvist straff, när IFK hade möjlighet att kvittera till 1-1.

-Vi hade svårt att få hål på dem. Jag tycker ändå vi försökte hela tiden och vi vek aldrig ner oss.

IFK var annars bra med innan paus, och in till vilan ledde Sirius med 3-2. IFK:s mål gjordes av Emil Viklund ock Mikko Lukarilla.

-Vi tyckte väl i paus att vi var bra med i matchen, och vi kom igång bra i andra med bättre fart och vi fortsatte att skapa lägen. Men när de fick 4-2 så var vi tvungna att gå framåt och då blev det också öppningar bakåt som Sirius utnyttjade, förklarade Simon.

IFK fick ingen utdelning alls efter paus utan Sirius vann andra halvlek med klara 5-0. Därtill kostade hemmalaget på sig att skjuta två straffar utanför.

-Vi visste att det skulle bli en svår match och Sirius är mycket bättre nu än när vi mötte dem hemma. Vi får analysera hur det kunde gå så här, men helt klart så är vår egen insats inte tillräckligt bra idag, sa IFK-liberon självkritiskt.

Vänersborgsspelarna få nu sex dagars vila och det kan nog vara bra efter en intensiv matchperiod. Nästa fredag väntar IK Tellus hemma i Arenan och då står nya poäng på spel.

-Det ska bli garanterat välbehövligt att få lite vila. Men sedan ska vi på det igen med två tuffa matcher nästa helg och fyra nya poäng, avslutade Simon Blomqvist optimistiskt. 

Tellus hemma på fredag och Sandviken borta nästkommande söndag är de matcher som är kvar att spela innan VM-uppehållet. 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Bandyplay – highlights

Elitrapport

Radio Väst