Förlust borta mot Bollnäs

Vänersborg orkade inte stå emot Bollnäs i dagens drabbning och förlorade med 9-3. Av liverapporteringen på helahalsingland.se att döma så verkar det tidigare täta vänersborgsförsvaret haft stora problem med Hellmyrs, Törnberg, Forslund och company, och dessutom svårt att förvalta sina egna lägen.

Enligt spelande tränare Marcus Bergwall berodde det på energin i laget i dagens match.
– Det var lite energifattigt idag, jag själv är krasslig och lite orkeslös, och så kändes hela laget. Man måste gå in 100 % om man ska slå ett lag som Bollnäs, men det gjorde vi inte idag. Vi hade inte fullt fokus utan tappar boll på för enkla ställen och bjuder motståndarna på en del.

Detta var IFK:s fjärde match på en veckas tid, där man i de tre tidigare verkligen har gett 110 %.
– Självklart hänger det ihop med att det är 4:e matchen på en vecka, vi har haft ett tight schema i jämförelse med Bollnäs som jag tror bara har haft en match den senaste veckan, säger Bergwall.
Och det stämmer, Bollnäs har bara spelat en match mellan denna och den senaste matchen mot kamraterna den 19:e december, då annandagsmatchen blev inställd på grund av vädret.

Dock tycker inte Bergwall att de stora siffrorna speglar matchen.
– Vi har en olycklig start, vi börjar ändå riktigt bra och skapar lägen, men när Bollnäs får sina lägen så sätter dom de direkt. Vi skapar flera chanser men sätter dom inte.

En som dock satte två av sina lägen, samt passade fram till Henrik Erikssons mål, var Christoffer Fagerström som enligt Berwall var bäst i IFK idag.
– Han ska ha ett plus i kanten! Det är en som inte bryr sig, han kör helt respektlöst och jag är verkligen glad att vi har honom i laget nu.

Fagerström i matchen mot Kungälv. Foto: Patrik Karlsson

Med sjukdomar och skador i laget (b la Lundqvist, Zitouni, Loheden) så fick 17:årige Rickard Johansson chansen till A-lagsdebut idag.
– Ja där saknades det verkligen inte vilja och energi, han gav allt, säger en nöjd Bergwall om 17:åringen.

Se matchrapport på elitrapport.se här

Ny chans på torsdag då Vetlanda kommer på besök till Arena Vänersborg.