Förlust även mot Dynamo MOSKVA

 

pk1838

IFK:s försvarspel vid motståndarhörnor måste bli bättre, det är Stefan Karlsson och Martin Röing eniga om. Här släpper man in en hörna mot Bollnäs i matchen från förra säsongen.

IFK Vänersborg kunde inte följa upp fjolårets succé i World cup, då man gick till final mot Västerås. I år blev det respass redan efter gruppspelet, detta efter att IFK även förlorat sista gruppspelsmatchen mot Dynamo Moskva med 7-2. Därmed är det färdigspelat för IFK och man får åka hemåt från Sandviken.

-Vi gör återigen en dålig turnering resultatmässigt, även om World cup var ett steg i rätt riktning, jämfört med svenska cupen för två veckor sedan, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson.

-Matchen mot Ready räknar vi inte. Mot Edsbyn var vi dåliga. Mot Sandviken gör vi det ganska så bra och även mot Dynamo finns det perioder som är bra, men sammantaget är vi långt ifrån nöjda, resonerar Stefan vidare

-Det är klart att vi hade betydligt större förhoppningar än så här, och självklart siktade vi på att gå vidare från gruppen. Tycker väl att vi fick till svårt spel stundtals, men resultatmässigt är det alldeles för dåligt, tycker lagkaptenen Martin Röing.

Inför matchen mot Dynamo hade IFK kvar möjligheten att gå vidare, men då krävdes först och främst en seger.

-Vi gör egentligen en ganska jämn och bra match, med det är deras hörnskytte eller snarare vårt dåliga försvarspel vid hörnor som är den stora skillnaden. Vi gör helt enkelt för mycket tekniska misstag, och det funkar inte mot så här bra motstånd, säger Stefan besviket.

Martin Röing är inne på samma linje.

-Vi försvarar oss ganska bra, men när vi inta kan försvara oss mot deras hörnskytte, då går luften ur oss, menar Martin.

Nu har också Dynamo en av världens bästa hörnskyttar, Evgeniy Ivanushkin, och han nästan ensam avgjorde matchen för ryssarna. Han satte nämligen lagets fem första mål varav tre på hörna och efter 40 minuter ledde Dynamo med 5-1 och matchen var såklart avgjord.

-Jag tycker ändå det fanns delar idag som var bra. Framförallt försökte vi, och killarna jobbade på och peppade varandra. Även matchen mot Sandviken var bra från vår sida, och vi kanske borde haft oavgjort, men marginalerna var inte riktigt med oss. Däremot var matchen mot Edsbyn och framförallt den första halvlek  inte alls bra, och varför det blir så kan jag inte svara på, säger Stefan Karlsson

Är ni oroliga för att inte spelet stämmer till hundra, nu är det bara är två veckor kvar till seriestarten?

-Inte oroliga men vi tar de svaga resultaten på stort allvar. Vi ska träna på och framförallt jobba med de svagheter vi har hittat. Det är ju Sandviken som väntar i premiären och vi gjorde ju ända en ganska så bra match mot dem, avslutar Stefan Karlsson lite förhoppningsfullt.

-Kan vi få till hörnorna åt båda hållen så kan det var lite av en quick fix, menar Martin Röing. Vi kan inte spela tätt och försvara oss bra, när vi sedan går bort oss på deras hörnor. Sedan måste vi sätta några fler av våra egna hörnor också.

Härnäst väntar nu Gripen i sista träningsmatchen före seriestarten, och den matchen spelas i Trollhättan nu på fredag. Sedan är det seriepremiär hemma mot Sandviken den 23/10.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson