Flickbandyn på gång!

IFK:s flicklag inför sammandraget i Lidköping.

Då var säsongens andra och sista sammandrag 2015 för IFK Vänersborgs Flicklag avklarat. För några var det mycket nytt, första gången i laget, första sammandraget, första gången på bandyplan utomhus (?), medans några av spelarna har rutin och sa med kännarens röst att ”isen är trög idag, man får skjuta hårt när man passar”.

Motståndarlag var Villa Röd, Otterbäcken BK, Villa/LAIK och Gripen, det var både tjejer och killar, stora och små. Även vädret med västanvind och snöfall gjorde sitt till. Det blev två vinster, en oavgjord och en förlust i fyra jämna matcher. Hela laget gjorde en strålande insats, med ett fint passningsspel och bra fart på skridskorna (trots den svåra motvinden). I målburen var det hela tiden bra, och stundtals ett briljant målvaktsspel!

Det var tydligt att det formades ett IFK Flicklag under de här matcherna, målgester och high five när lagkamraterna gjort bra ifrån sej, tips från de med mer erfarenhet till de med mindre, kämparglöd och lagkänsla! Supporterklubben Föräldrarna hejade glatt från avbytarbåset, att de var mycket stolta över sitt lag gick inte att ta miste på! De skickar ett extra tack till de som ordnat värme i bänkarna ;-). Enligt säkra källor var det betydligt kallare på isen mellan planerna.

Tack till alla spelare, tränare och supportrar för en härlig dag i Lidköping