Fjärde raka för IFK Vänersborg

Texten

Fjärde raka segern och två nya sköna poäng.

Men det satt hårt åt mot IK Tellus på Zinkensdamm.

– Med tanke på de yttre omständigheterna så är vi ändå mycket nöjda att vi kunde få med oss båda poängen hem till Vänersborg, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

 

Måhända var det den sköna tvåpoängaren mot Sandvikens AIK i onsdags (6-2) som gjorde att IFK Vänersborg kunde få till rena smakstarten mot jumbon IK Tellus.

Redan efter en kvart stod det 0-3 på tavlan efter mål i tur och ordning av Jocke Hedqvist, Jocke Johansson och Jocke Hedqvist igen.

– Så länge gick det spela bra bandy och då kontrollerade vi händelserna. Sen blev det väldig svårspelat på Zinkensdamms is, konstaterar Ari Holopainen.

Hemmalaget lät sig dock inte nedslås nämnvärt av de tre baklängesmålen och man började också skapa en del heta lägen mot Kimmo Kyllönen i IFK-målet.

Och till sist, innan halvtidspausen fick Tellus också utdelning. 1-3 med fem minuter kvar av den första halvleken.

– Naturligtvis var det psykologiskt olyckligt att de fick utdelning i slutet av halvleken. Det gjorde också att den andra halvleken blev jobbigare för vår del och där vi framförallt blev på tok för defensiva, påpekar Holopainen.

Viklund hjälte igen

Tellus dominerande spelet i den andra rundan och det skulle också betala sig i form av reduceringen till 2-3 i den 56:e minuten och till sist också kvitteringen till 3-3 i den 77:e minuten.

– De satsade allt på ett kort och självklart var det mycket känslor i luften efter deras kvittering.

I det läget var det säkerligen en och annan runt Zinkensdamm som var villiga att sätta en slant på hemmalaget.

Men, så blev det nu inte. Bara en minut efter 3-3-målet iklädde sig Emil Viklund stor matchhjälte för sitt IFK Vänersborg genom att göra segermålet till 4-3.

– Emil har varit bra på slutet och nu kunde han också punktera matchen med en mycket fin genomåkning, berömmer IFK-tränaren.

Tellus gjorde en sista forcering för att få till ett nytt kvitteringsmål men till sist kunde IFK-spelarna jubla åt en ny skön seger, den fjärde på raken efter förlusten i premiären mot Västerås.

– Vi var faktiskt mycket nära att även göra 3-5 på slutet men det spelar mindre roll nu. Vi är mycket nöjda med vinsten och nu blir hemresan till Vänersborg så mycket lättare, säger Ari Holopainen och skrattar.

Kimmo och Emil

När det gäller avdelningen för spelarkritik så nöjer vi oss med att berömma Kimmo Kyllönen för många avgörande räddningar och naturligtvis också Emil Viklund som verkar trivas allt bättre i rollen som matchhjälte.

IFK spelar sin nästa match på onsdag kommande vecka då Sirius gästar Arena Vänersborg.

Får vi se den femte raka segern då?

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson