Fjärde kvartsfinalen IFK- Västerås

-

Imorgon är det dags för fjärde matchen i kvartsfinalserien mellan IFK Vänersborg och Västerås SK. Med uddamålssegern senast har nu Västerås ledningen med 2-1 i matcher men IFK Vänersborg har  imorgon möjlighet att kvittera detta hemma i Arenan.

-Vi ser inget annat än att matchserien ska fortsätta efter imorgon, säger IFK:s assisterande tränare Peter Andersson. Det är klart att pressen ligger lite på oss, för skulle vi förlora så är ju säsongen över, men det är inte vår tanke. Vi har gjort det bra hittills och vi har bra bilder med oss från de två senaste matcherna och de ska vi plocka fram imorgon.

Västerås vann ju första matchen ganska såklart men sedan har det varit två oerhört jämna matcher med IFK-seger i förlängning och en uddamålsseger för VSK.

-Vi gjorde det väldigt bra senast och var det bättre laget i den första halvleken. Efter paus hade vi lite sämre rörelse i laget, vi höll i bollen för länge och tappade både timing och fart. Vi vill att bollen ska skapa farten med mycket rörelse och snabbt passningsspel, då är vi som bäst, förklarar Peter.

Peter säger också att lagen har bra koll på varandra och att det kommer att bli jämnt och att det är det små marginaler som kommer att avgöra även den fjärde matchen. Och då kan hörnskyttet som hittills varit så lyckosamt för IFK återigen vara en avgörande faktor?

-En ledande fråga, säger Peter och skrattar. Det är klart att skyttet är viktigt, men vi kan inte fastna i att vi ska skapa fasta situationer. Vi får inte bli så ensidiga i vårt spel utan måste ha mera variation och göra andra mål också. 

IFK sjukdomsläge har börjat ljusna och Peter tror att alla spelare ska vara tillgängliga imorgon. Beslut kommer att fattas efter onsdagens träning.

-Det känns som att vi börjar gå uppåt i form igen och det beror såklart på att sjukdomsläget har förbättrats. Vi försöker köra ganska tuffa, men kortare träningspass mellan matcherna så vi får upp farten. Det gäller att vi hela tiden är förberedda på tempot.

Det har varit ett tufft matchande för IFK efter VM. Imorgon är det den nionde matchen på drygt tre veckor, men enligt Peter Andersson så är det inte tänkt att det ska bli årets sista match.

-Vi ser redan fram emot en trevlig resa till Västerås på lördag, säger Peter Andersson som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson