Finland klara för semifinal, efter tre mål av Lukkarila

-

Finland tog som väntat den sista semifinalplatsen när man besegrade USA med 10-1. Ett USA som kämpade tappert men Finland var ändå numret för stort.

-Jag tycker USA gjorde det bra. De är välorganiserade och spelade extremt lågt så det blev lite svårare att komma igenom än vi trodde, sa hemmaspelaren Mikko Lukkarila (bilden).

Mikko som till vardags spelar i IFK Vänersborg gjorde mot USA sitt första mål i årets turnering och det blev totalt tre mål inför hemmapubliken.

-Jag har haft en del lägen även i de andra matcherna men idag satt de, sa han nöjt.

De finska målen kom med jämna mellanrum och man fördelade dem lika med fem mål i vardera halvleken. Man hade också ställt in skyttet fint denna afton, då fyra av målen kom på hörnor.

USA kvitterade vid 8-1 och det var Tom Sawatske som snyggt slog in bollen på volley efter en målvaktsretur.

Nu blir det alltså Ryssland i morgonens semifinal för Finland, och Mikko Lukkarila blickar redan framåt.

-Det ska bli roligt men också en väldigt svår match. Vi vet att ryssarna kommer att ha bollen mycket så det gäller att vi spelar tight i defensiven, och när vi får våra lägen som måste vi ta vara på dem. För vi lär inte få många chanser mot Ryssland, resonerade Mikko, som också hoppades på ett stort stöd från hemmapubliken imorgon.

-Jag hoppas Älgarna och Vänersborgarna kommer och hejar på oss. Vi är ju blåvita och vi behöver allt stöd vi kan få, hälsade Mikko Lukkarila.,

Målskyttar Finland: Mikko Lukkarila 3, Jimi Heinonen 2, Tuomas Määttä 2, Markus Kumpuoja, Juho Liukkonen, Tommi Määttä 1 vardera.

USA: Tom Sawatske

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno