Fin serieavslutning med seger mot Edsbyn, och nu väntar Villa i kvartsfinal


Felix Pherson här tillsammans med Robin Öhrlund gjorde sin första match på fyra veckor och dominerade stort i spelet.

 

IFK Vänersborg avslutade Elitserien på allra bästa sätt när man hemma besegrade serietvåan Edsbyn med 4-1. Och strax efter slutsignalen var det ännu gladare miner i IFK-lägret när det stod klart att Villa-Lidköping valde IFK som kvartsfinalmotståndare.

-Det kommer att bli otroligt häftiga matcher, och det var ett kontrollerat jubel i omklädningsrummet när vi fick redan på detta. Vi tackar Villa för inbjudan, sa IFK-tränaren Magnus Nordin.

-Detta var precis vad vi ville och det kommer att bli häftiga matcher. Och för en annan som börjar bli lite äldre så kommer det att brinna lite extra. Vi ska göra allt för att stå upp för staden Vänersborg, sa Jocke Hedqvist.

Om vi återgår till mötet med Edsbyn så var Magnus Nordin väldigt nöjd med lagets insats.

-Vi gör en riktigt, riktigt bra match, och andra halvlek är ruskigt bra. Detta är ju en tungviktsmatch så det blir en annan karaktär än senast mot Tillberga, men vi är jättenöjda utifrån vad vi har pratat om. Vi har bara släppt in ett spelmål på de två senaste matcherna och det är väldigt positivt att ta med sig in slutspelet, menade Magnus Nordin.

Första halvleken var ganska så avvaktande och det berodde framförallt på två disciplinerade lag som inte släppte till så mycket. Ett mål blev det och det stod Mattias Larsson för när han slog in bollen efter en dubbelretur på hörna och 1-0 för Edsbyn.

-Det var två bra lag och då blir det inte så många klara målchanser. Det är svårt att spela sig igenom när det är så tajt så vi kommer runt på kanterna och skapar hörnor, det är så det blir, sa Nordin, som också sa att försvarsspelet har varit prioriterat de senaste matcherna.

-Så är det och det ligger ju till grund för segern idag och även mot Tillberga. Vi krymper ytorna bra, vi har dem framför oss, och de åker inte igenom. Det känns jättebra att ha med sig det in i slutspelet.

Efter paus var det IFK som tog ett grepp om händelserna, och efter fem minuter satte Jocke Hedqvist kvitteringen till 1-1 på en hörna. Efter detta kändes som att IFK hade kontroll och man väntade på ytterligare hemmamål, som också kom.

2-1 gjorde Mikko Lukkarila fri med målvakten efter ett fint lyft från Robin Öhrlund. 3-1 återigen Jocke Hedqvist, denna gång på straff efter att Felix Pherson blivit neddragen. Och slutligen 4-1 efter ett solonummer av Nikita Ivanov.

Nikita Ivanov gjorde återigen ett snyggt mål på ett genombrottt

-Det var många som var bra idag, berömde Magnus Nordin. Felix Pherson som inte har spelat en match på fyra veckor gick in och dominerade. Pumpen var bra som libero, och Simon jättebra som central mittfältare. Många bra helt enkelt.

-Vi har gjort två bra matcher nu på slutet och haft den där täta känslan i matcherna, och det är bra inför slutspelet. Edsbyn är bra, men idag var vi bättre och förhoppningsvis sänder det lite signaler till övriga lag,

I och med segern hamnade IFK på sjätteplats i Elitserien med 31 poäng, och det ät två placeringar och tre poäng bättre än fjolåret. Det är också tangerat bästa placering och poängantal, samma som säsongen 2013–2014. Med detta kan vi lägga Elitserien till handlingar och sikta in oss på kvartsfinalerna mot Villa-Lidköping, där det första mötet är i Lidköping på torsdag med retur i Vänersborg nästa lördag.

-Det kommer att bli häftigt och jag lovar att vi ska sälja oss väldigt dyrt, avslutade Magnus Nordin.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

 

Matchrapport

Bandyplay – highlights

TTELA

Radio Väst

Matchbilder – Foto: Patrik Karlsson