Fem juniorspelare tränar med A-truppen


Foto: Joakim Hedqvist
Förra måndagen startade vår A-trupp sin försäsongsträning. Med från start är fem spelare från vår J20 verksamhet som visat framfötterna under den senaste säsongen. De aktuella spelarena på bilden från vänster är Hugo Andersson (född 2001 och halv), Dennis Nilsson (född 2000 och målvakt), Filip Nilsson (född 1999 och back/libero, David Jensen (född 1999 och halv) samt sittande på bilden, Gustav Jansson (född 1999 och mittfält/forward) – Spelarna tränar tillsvidare med vår A-trupp och dom får ta del av A-truppens träningsupplägg och chansen ”på riktigt” att visa upp sig. Vi avvaktar med spänning hur det utvecklar sig, säger spelaransvarige Tommy Hjert.

Så här säger några av spelarna själva om chansen som finns att ta plats i A-truppen kommande säsong.
David Jensen: ”Känns jättekul och positivt på alla vis. Alla spelare och ledare har gjort det lätt att komma in i gruppen och att våga ta för sig. Min målsättning är att bli så bra att jag kan spela i elitserien på sikt. Mina styrkor som bandyspelare är skridskoåkningen och passningsspelet. Försäsongsträningen med A-laget har en proffsig touch med olika personer med kompetenser som underlättar.”

Filip Nilsson: ” Man märker den rutin som finns hos många spelare som varit med under många säsonger. Och givetvis är det en högre nivå på träningarna än vad man är van vid från vårt juniorlag. Jag har har som målsättning att bli startspelare i elitserien så den här chansen känns givetvis stimulerande. Lärorikt och en ära faktiskt. Mina styrkor som bandyspelare är blicken för spelet och ett ok skott”

Hugo Andersson ” Tempomässigt på isen är den största skillnaden. Jag fick chansen redan under VM-uppehållet i januari och det kändes jättebra och lärorkt. Min målsättning som bandyspelare är ju att bli så bra som möjligt så därför känns ju denna möjligheten att få träna med A-laget jättespännande. Mina styrkor som bandyspelare är spelsinnet och min skridskoåkning”

När det gäller Dennis Nilsson så har han tränat med A-laget mer regelbundet redan under förra säsongen. Gustav Jansson har också tränat ett antal gånger med A-laget på is redan under föregående säsong. IFK Vänersborg önskar givetvis dessa fem juniorer stort lycka till