Fem frågor till David Borvall

David Borvall räddar friläge mot Tillberga. En match där han höll nollan!!

1.   IFK Vänersborg har inlett årets elitseriebandy strålande med fem raka segrar och toppar således tabellen som enda hittills obesegrade lag. På fredag väntar tuffast möjliga motstånd då IFK spelar mot Sandvikens AIK på Jernvallen (Göransson Arena upptagen av gala). Vad kan vi förvänta oss för match?

 -Matchen spelas utomhus, det känns kul. Sandviken är ett väldigt bra spelande lag. De har bland annat fått in ryssen Alan Dzhusoev samt målvakten Joel Othén så det är viktigt att vi är noggranna i vårat spel.

2.    Ni är inne i en tuff spelperiod, med flera matcher under kort period. Hur har uppladdningen sett under veckan inför fredagens match?

 -Det har varit bra. Vi hade ledigt igår och så tränade vi idag under förmiddagen, innan avfärden till Gävle där vi skall övernatta. Imorgon ska vi träna ett lättare pass på Jernvallen på förmiddagen. Det är matcherna som är de roligaste så tätt matchande är inget problem.

 3.    IFK har stundtals sett riktigt bra ut i serieupptakten. Är du rent av lite förvånad själv efter en något svajig försäsong?

 -Egentligen inte. Vi har flera nya spelare i laget och vet ju att det tar lite tid att spela ihop oss vilket vi till stor del gjorde under försäsongen. Vi har inte varit stressade utan gnuggat vidare på träningarna och spelet sätter sig mer och mer.

 4.  Hur sammanfattar du din egen insats under inledningen av årets elitserie?

 -Jag tycker det har känts väldigt bra så här långt i serien. Vi har varit genomgående bra i hela laget och det känns så för mig med.

5.    Vad gör du vid sidan av bandyn. Övriga intressen, sysselsättning?

 -Jag jobbar som företagssäljare. Annars så gillar jag fiske och natur. I övrigt håller jag även på lite med lägenhetsrenovering.

Skribent: Niklas Thonander