Fem frågor till Alexander Zitouni

                Vårt blåvita rivjärn på mitten, Alexander Zitouni

 

1. Lördagens elitseriepremiär slutade med bekväm 5-1 seger för IFK mot lokalrivalen Gripen/ Trollhättan. Hur skön var denna seger för laget?

 -Den var riktigt skön. Vi visste ju inte riktigt var vi stod efter blandade resultat under försäsongen och Gripen är absolut inget dåligt lag.

 2. Hur var det att spela inför denna inramning med över 3000 på läktaren?

 -Det var häftigt! En kul match att spela. Arrangemanget och tifot var mäktigt. Sedan gör matchen att det kanske inte kommer igång riktigt. Det var faktiskt hetare känslor mellan lagen i Vänercupen i september.

 3. IFK har ju satsat hårt i år och det har varit mer bandysnack och fokus på laget i bland annat media än tidigare år. Hur har du märkt av satsningen och det ökade intresset på laget?

 -I media har det skrivits och bevakats mer än tidigare. Annars är det framförallt på träningarna som det syns mest. Ett mycket högre tempo, mer seriositet och tuffare träningar. Våra ryska stjärnspelare har också betytt

mycket för klubben och oss spelare med sin inställning.

4. Match igen på fredag mot Edsbyn på bortaplan. En på papperet tuff motståndare.Hur laddar ni för den matchen och vad har du för känsla inför den fighten?

 -Det blir en värdemätare för oss. Edsbyn spelar en bra bandy och har en väl utvecklad spelstil. Annars ser uppladdningen ut som för vilken match som helst. Vi försöker hålla ett högt tempo på träningarna.

 5. När du inte tränar- eller spelar matcher; vad sysslar du med då?

 -Jag  studerar. Tanken är att jag skall utbilda mig till maskininjengör, men bandyn tar  upp väldigt mycket tid.

 

Skribent: Niklas Thonander