Felix så här dagen innan!


Felix Pehrson ”in action” senast mot Edsbyns IF. Foto: Patrik Karlsson

 

Vi träffar Felix Pherson, en av IFK:s nyckelspelare som var tillbaka senast och gjorde en mycket bra match mot sitt ”gamla” lag Edsbyn efter en tids sjukfrånvaro och som då blev prisad som bäste IFK-spelare.

Felix som laddar som bäst för den högt emotsedda kvartsfinalserien mot antagonisten Villa/Lidköping. En matchserie som är oerhört hypad av landets media, samt supportrar och spelare för de båda lagen. Matcherna väntas dra fulla hus, med början i Lidköping i morgon torsdag. På lördag spelas andra ”kvarten” i Arena Vänersborg kl.17.00

-Det skall verkligen bli jättekul att spela dessa matcher. Det är  ett tufft motstånd givetvis, men vi har en bra känsla i gruppen. Det är lite 50-50 vilka som går vidare,  säger Felix Pherson.

Hur överaskad är du att Villa valde er?

 -Jag hade känslan av att de skulle välja oss så det känns inte speciellt överaskande. Vi är glada för att de valde oss, och ser fram mot matcherna, säger Felix.

Vad är det som krävs för att slå ut Villa i denna kvartsfinalserie,  skulle du säga?

-Det är att vi spelar vårat spel och att vi alla måste tycka om att spela denna typ av matcher.  Sedan måste vi se upp med deras speluppläggare som är mycket viktiga för deras spel, fortsätter Felix Pherson.

Felix har tillhört en av IFK:s tongivande spelare denna säsongen och i den avslutande grundseriematchen mot Edsbyn var Felix tillbaka i spel, och blev prisad som bäste spelare efter en mycket bra match efter en tids sjukfrånvaro.

-Det kändes bra att vara tillbaka i spel igen. Lite ovant med matchtempot var det, men jag är nöjd med min insats och med hur det gått under säsongen för mig.  Jag är nu helt återställd och fräsch i kroppen igen och det skall bli kul med dessa heta fighter, avslutar Felix.

Inför onsdagens lättare träning var alla tillgängliga för spel. Det innebär att Alexander Mayborn också tillfrisknat och känslan i IFK-lägret är god.

Text: Niklas Thonander