Kazakstan möter Sverige i semifinalen

-

Det blev något sensationellt Kazakstan som till slut besegrade Norge i playoff. Matchen var jämn fram till mitten av andra halvlek då Kazakstan på en straff tog ledningen och sedan gick luften ur Norge och  segersiffrorna skrevs till 4-1 (1-1) för Kazakerna.  Merparten av matchen var det Norge som ägde bollen mest men de kom ingen vart med Kazakernas ”köttmur” till försvar. Kazakstan kostade även på sig lyxen att missa en straff. Felix Callander kom fram i några farliga raider men förutom målet gav det inga farliga avslut. En hård tackling gav ett besök i reklamskyltarna för Felix.
– Samma höft fick sig en smäll som jag var skadad i innan, men viljan att fortsätta var överordnad, berättade Felix efter matchen. En Felix Callander som var mäkta förgrymmad på domarinsatsen.
– Man förväntar sig en bättre nivå än den som var idag. Det är ju ändå kvartsfinal i ett VM. Förutom flera domslut som gick oss emot så blev vi lurade på två straffar.
Gladare miner var det hos Kazakstan. Ledaren Sergej In-Fa-Lin var ett enda stort leende:
– Vi har jobbat för att få ihop detta lag dag för dag och idag lyckades vi få ihop det. Vi vann på disciplin och vilja.  Nu väntar Sverige i semifinalen och på frågan om han tror på revansch för 1-22 förlusten senast svarar han pillemariskt:
– Vi maskade formen väl senast. Nu är det ny match men vi möter ett världslag.

Målskyttar; Kazakstan Rauan Issaliyev 2, Iskander Nugmanov och Evgenii Shadrin

Norge; Felix Callander

Utvisningar; Kazakstan 7 x 10 Norge 9 x 10

Text: Kenneth Carlsson
Bild: Jorge Moreno