Felicia Kullberg ser fram emot en ny säsong med damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi målvakten Felicia Kullberg.

Felicia gör sin tredje säsong i IFK nu i vinter. Felicia ska om ett par veckor börja på Barn-och fritidsprogrammet på Birger Sjöbergsgymnasiet och även gå Nationell idrottsutbildning (NIU) med inriktning bandy.

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Det känns jättebra, jag trivs väldigt bra med laget. Det är en så fin gemenskap i vårt och det är så kul att träffa alla lagkarameter få umgås så mycket med dem.

Hur har försäsongen varit?

Jag har inte varit med så mycket på den då jag utöver bandy även spelare fotboll i Halvorstorp IS i Trollhättan. Men de passen och delarna jag varit med på har varit väldigt kul och det känns så kul att isträningen börjar så tidigt i år som den gör. Att vi drar i gång på riktigt redan nu känns kul och proffsigt.

Vad är roligast då, bandy eller fotboll?

Jag måste ändå säga bandy, det är det klart roligaste.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?

Jag ser nästan mest fram emot resorna ihop med laget till bortamatcherna. På de resorna lär man känna sina lagkamrater väldigt bra och den sammanhållningen vi får av det gör att vi presterar ihop och spelar ihop som ett lag, det är det roligaste tycker jag.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag hoppas att jag kommer fortsätta utvecklas och ta ett par kliv framåt från förra säsongen. För lagets del så hoppas jag att denna säsong kommer bli bättre än förra året då nästan alla i laget för första gången spelade seniorbandy. Nu har hela laget har fått en bra erfarenhet från förra säsongen och vi borde kunna göra det ännu bättre i år.

Vilket motstånd kommer bjuda på de roligaste matcherna i vinter?

Jag skulle säga att de roligaste matcherna är mot de lite större klubbarna som till exempel Villa Lidköping och Hammarby. Att möta de större klubbarna gör mig ofta extra taggad och jag hoppas vi kan lyckas vinna över de i vinter.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Jag tror Saga Westlin kommer vara ett stort utropstecken i år. Hon utvecklades jättemycket förra säsongen och kommer nog bli ännu bättre i år. Hon är otroligt snabb på skridskorna och bra genombrottsspelare som kan ta sig förbi flera motståndare på egen hand.  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt