Ett sjuk och skadedrabbat IFK Besegrade Kalix med 7-3


Olle Berglund var tillbaka i IFK och gjorde det bra som halv

 

IFK Vänersborg besegrade Kalix Bandy med 7-3 hemma på onsdagskvällen, efter 5-1 i paus. En klar och stabil seger trots att förutsättningarna var långt ifrån de bästa. IFK saknade nämligen fem spelare från annandagsderbyt, Emil Viklund, Mattias Johansson, Robin Öhrlund och Felix Pherson var alla sjuka, och Alexander Zitouni knäskadad.

-Vi spelar ju alltid för att vinna men idag var ju två poäng viktigast. Vi fick samla ihop de spelare vi hade, och jag tycker de som kom i gjorde det bra, sa IFK:s tränare Mattias Nordin.

In i laget kom bland annat Alexander Mayborn och Olle Berglund och junioren Filip Lyden fick göra sin elitseriedebut.

-Det är klart att det finns mer att önska i vårt spel. Det är lite fladdrigt i första halvleken, och vi byter chanser med varandra. I andra halvleken har vi mycket bättre kontroll och vi skapar chanser kontinuerligt, även om vi inte får så mycket utdelning, menade Nordin.

IFK skaffade sig tidigt en 2-0 ledning efter mål av Joakim Hedqvist och Alexander Mayborn. Hedqvist blev osjälviskt framspelad av Mikko Lukarilla, och Mayborn tog vara på ett lyft från Adam Herou-Löf.

Därefter slog Jimmy Berglund in 2-1 på straff, innan IFK gjorde tre raka mål.

3-1 Sergei Lomanov på hörna. 4-1 Jocke Hedqvist som tog vara på ett misstag i Kalixförsvaret, och sedan 5-1 och Hedqvist igen, denna gång på straff.

-Efter omständigheterna som var idag så tycker jag vi ska vara nöjda med 7-3. Jag tycker det är starkt av oss även om det finns mer att önska av vårt spel, men två poäng är det, sa Jocke Hedqvist. Jocke som alltid hyllar sina lagkompisar och laginsatsen.

Efter paus chocköppnade nästan Kalix och efter sex minuter gjorde man 5-2, och minuten senare också 5-3, detta efter lite svajigt försvarsspel från hemma laget.

-Det kändes ändå stabilt från vår sida, så jag blev aldrig orolig när de gjorde sina mål. Men vi har höga krav på vårt spel och det ska vi också ha, menade Magnus Nordin.

Orolig behövde han heller aldrig vara, utan IFK hade kommandot i hela andra halvlek. Man skapade också en hel chanser men hade svårt att få in bollen. Två mål blev det ändå, och de gjordes av Mikko Lukarilla och Sergei Lomanov, och båda gånger var det Joakim Hedqvist som spelade fram.

-Jag spelade ju på mittfältet och då får man agera framspelare, och det var ju bra att jag fick några assistpoäng, sa Jocke med ett skratt.

Två matcher för IFK:s nya ledarteam och två segrar.

-Det känns bra. Gripen och Kalix är lag vi ska besegra, men det är inte bara att göra det. Nu blir det tuffare på fredag när vi ska möta Bollnäs, men nu känns det i alla fall att vi är inne i det, tyckte Magnus Nordin.

IFK åker mot Hälsingland redan imorgon, så frågan är om några av sjuklingarna har frisknat till så de kan åka med.

-Alexander Zitounis knäskada är nog inte så illa som vi befarade så han kanske kan spela. Vad gäller de övriga ska jag ringa runt ikväll och stämma av. Men vi får hoppas att inte fler blir sjuka, för då blir nog Anders och jag tvungna att plocka med oss grejerna, sa Magnus Nordin med ett leende.

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

 

Matchrapport

Bandyplay – highlights

TTELA

Radio Väst