En succésäsong för IFK Vänersborgs F12 lag

Ett 60-tal ledare är engagerade i IFK:s ungdomsverksamhet. En av dem är Kristoffer Ottosson. Han är ledare för F12, dvs flickor födda 2011 men han är också ledare för F9 och F16/17/ dam. När säsongen började var det elva flickor i F12 gruppen. När bandysäsongen går mot sitt slut har antalet ökat till 19.

– Vi har försökt att väcka intresse för bandyn hos flickor på olika sätt, säger Kristoffer, som också berättar att de nya tas väl omhand och får låna den utrustning som behövs. Det finns ett litet lager av hjälmar, skydd mm som man inledningsvis kan använda.

Det är naturligtvis omöjligt för IFK att ha utrustning till alla som vill börja spela bandy. Det är över 300 barn och ungdomar som vill utvecklas som spelare på isen med boll och klubba.

– Flickorna som vi har i F12 är entusiastiska och tävlingsinriktade, berättar Kristoffer. De har bandyn som gemensamt intresse och det kan bli kamp ute på isen. Men det är också så att utanför bandyplanen utvecklas kamratskapet.

F12-laget tränar tre gånger i veckan och spelar åtskilliga matcher under en säsong. Det blir resor till olika bandyorter och senaste veckoslutet var det besök i Karlstad.

Kristoffer Ottosson har själv en bandybakgrund men slutade som aktiv i övre tonåren. Nu är han en av drygt 60 ledare i IFK:s ungdomsverksamhet.

– Och jag har tre flickor som är med och spelar bandy, säger en stolt pappa.

Kristoffer och alla övriga ledare i IFK:s ungdomsverksamhet gör ett beundransvärt arbete när de utvecklar bandyintresset hos hundratals unga. Och med stor sannolikhet kommer framtida bandypublik att få se några av de över 300 barnen och ungdomarna i något av IFK:s elitlag.

Text: Jan-Erik Ehne