En IFK-poäng i blåsigt kamratmöte

Med två poäng i bagaget från förra omgången och ny lagkapten skred IFK Vänersborg till verket i fredagskvällens fyrapoängsmatch mot IFK Motala. Det blev en poäng (2-2) efter en jämn och till stora delar sönderblåst tillställning.

Vänersborg kom alltså till match i Motala med ny lagkapten.

Liberon Simon Blomqvist bar nu kaptensbindeln i en tillknäppt och mycket målfattig historia på K Bygg Arena i Östgötametropolen. Hemmalaget inledde i kraftig motvind medan Vänersborg drog nytta av att ha vinden i ryggen med stort övertag inledningsvis.

Men målchanserna var få till antalet även om Johan Koch hade läget men lyfte bollen över och Emil Viklund var farligt framme efter knappa kvarten.

Motala arbetade sig successivt in i matchen och det blev i mångt och mycket ett spel byggt på stark defensiv i båda lägren.

Men efter knappa halvtimmen spräcktes dock en av målnollorna när Robin Öhrlund spelade fram Emil Viklund på vänsterkanten och den här gången var Jussi Aaltonen i hemmamålet chanslös.

Strax efter hade Johan Koch ett jätteläge efter målvaktsretur, men skottet tog på en hemmaspelare till resultatlös hörna.

Den andra halvleken blev inledningsvis rena mardrömmen för Vänersborg.

Motala gjorde nämligen två snabba mål, först på straff genom Olle Hulthammar och sedan på hörna med Philip Florén som målskytt.

IFK-tränaren Ari Holopainen anbefallde timeout och några minuter efter densamma prickade Joakim Hedqvist in 2-2 på hörna, vilket också blev slutresultat.

Sammantaget en match mellan två lag som värnade om den poäng som stod till buds vid matchstart, som satte försvarsspelet i första rummet och som var nöjda med varsin pinne till slut.

– Vi kämpar på, följer matchplanen och gör en gedigen försvarsinsats. Det handlar mycket om att komma tillbaka till grunderna i vårt spel och jag tycker att vi lyckades ganska bra med det i kväll, sa Simon Blomqvist till Bandyplay efter matchen.

De yttre förhållandena på K Bygg Arena var inte lätta att hantera för de inblandade. Den kraftiga vinden ställde till det i många situationer och isen blev allt sämre ju längre halvlekarna led.

– Det var svåra förhållanden, men lika för båda lagen så det är inget att säga om. Vi tar en poäng och det är helt okej, menade Simon Blomqvist, IFK:s nye lagkapten.

Bäste spelare i Vänersborg var tveklöst målvakten Kimmo Kyllönen som i dagarna skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben. Han gjorde flera högklassiga räddningar, inte minst i den andra halvleken då Motala radade upp hörnor och flera farliga skott utifrån.

Hans finländske kollega i hemmaburen, Jussi Aaltonen, var också till sin fördel.

Därför blev det bara fyra mål tillverkade på K Bygg Arena den här aftonen.

Text: Toni Andersson

Foto: Mikael Larsson