En förlust att glömma

Bollnäs GIF – IFK Vänersborg 5-0 (0-0)

pk1188

Martin Röing gjorde en bra match trots förlust med 5-0 mot Bollnäs. Foto: Patrik Karlsson

Det blev ingen kväll att minnas för kamraterna på Sävstaås under onsdagskvällen. Efter en mållös och ganska händelsefattig första halvlek, var det Bollnäs som i andra halvlek stod för målfesten och segersiffrorna 5-0.

– Siffrorna speglar matchen vi är inte bättre än så idag, säger en mycket besviken Stefan Karlsson efter matchen. Men han vill inte frånta Bollnäs sin insats, de gör en bra match säger han.

– Jag tror aldrig vi har skapat så lite i någon match under den tiden jag har vart här, fortsätter han.

IFK som ändå var något bättre i första halvlek, kom inte till några vassa chanser. Man skapade 10 hörnor, och normalt sätt borde någon av de åtminstone sitta, men inte ens de var i närheten idag.

– Vi har för dålig grundfart från mitten och framåt och vi hjälper inte varandra, konstaterar Karlsson.

Och givetvis har Bollnäs ett bra försvarsspel med bland andra landslagsveteranen Westh på libropositionen. Men självklart ska IFK kunna skapa mer chanser.

När IFK-bussen lämnar Sävstaås hoppas vi att resterna från matchen också lämnas kvar och att laget fokuserar framåt mot nästa match redan på fredag.

– Vi bör titta framåt nu på vad vi kan göra och hur vi ska göra. Vi måste välja väg nu. Varje spelare och ledare får rannsaka sig själv och vi måste komma upp på banan igen, säger Stefan.

En ljusglimt i vintermörkret tycker Karlsson ändå är trebackslinjen som gjorde det bra, och Pertti i målet kunde inte göra mycket åt målen.

– Martin Röing tycker jag gör en jättebra match.

Nu är det övernattning i Gävle och torsdag morgon går bussen tillbaka till Vänersborg där det väntar träning i Arenan på eftermiddagen. En spännande match stundar redan på fredag hemma i arenan när serieledande SAIK gästar oss.

Vi hoppas att ni sluter upp i arenan och hjälper kamraterna in på rätt väg igen!

Mer om matchen:

Elitrapport – matchrapport