Emil Viklund klar för IFK Vänersborg

Emil Viklund, född -91, har skrivit ett 3-årskontrakt med IFK Vänersborg. Emil är fostrad i Nyborgs SK och kommer senast från tre säsonger i Kalix Bandy, som gjorde en sejour i elitserien förra säsongen.

– Vi är oerhört nöjda över att ha fått med Emil i truppen. Han är en offensiv och skridskostark spelare, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

Föreningen har utarbetat en kravprofil som framförallt är satt av tränarna Bergwall och Berner, som Sportkommittén har jobbat efter. Målet har varit att förstärka med en offensiv mittfältare.

– Emil matchar vår kravprofil väldigt bra och hans personliga egenskaper kommer att passa bra in i gruppen. Han har de kvalifikationer vi söker och är en spelare som har stor potential och tydlig ambition att utvecklas, säger Hjert.

Tränare Jonas Berner är även han mycket nöjd över nyförvärvet.
– Jag har bara gott att säga om honom. Det är en offensiv mittfältare som vi har följt under vintern och som Marcus Bergwall hade i U23. Vi har sett att han har utvecklats mycket under året i elitserien där han gjort 16 poäng med sina 8 mål och 8 assist. Det är precis en sån spelare vi vill ha och han kommer tillföra spetskvalitet offensivt. Dessutom är han en ung och mycket ambitiös kille som kommer tillföra nytt blod i laget, säger Berner.

A-lagsdebut som 15-åring

Emil gick upp i A-laget i Nyborgs SK redan som 15-åring och har spelat tre säsonger i Allsvenskan och senast en säsong i Elitserien. Senaste säsongen i Allsvenskan kan vi notera att Emil gjorde 33 poäng med 22 mål och 11 assist. Han har även tagit VM-guld med U19-landslaget 2010 tillsammans med Fagerström och Lundqvist. Emil vann även SM-guld med Kalix P19-lag 2009 när de slog ut IFK Vänersborg i finalen.

–Det här känns både roligt och spännande, det ska bli kul att komma till en förening i elitserien som dessutom har en Arena med så fina förutsättningar, säger Emil på den bredaste norrländska dialekten.

Emil är inte killen som viker undan - här i hård kamp med Sixtensson.

”Proffsig förening”

Emil som känner både Fagerström och Lundqvist från landslaget och även Andreas Eriksson, har bara fått positiva bilder av IFK Vänersborg.

– Det verkar va en proffsig förening med mycket kunnigt folk runt laget och en väl utvecklad sportslig organisation. Jag har fått ett väldigt bra bemötande av alla och jag gillar att föreningen vill satsa på unga lovande spelare, säger Emil. – Jag vill spela i högsta serien och tror att jag har chansen att utvecklas ännu mer i Vänersborg. Jag kan förhoppningsvis bidra med min fart, att jag jobbar hårt och att sätta andra spelare i bra situationer.

Emil kommer att flytta ner till Vänersborg i början på augusti. Men en resa till Vänersborg är redan planerad under maj för att hälsa på alla och kolla in sin nya hemstad.
– Jag har pratat med många av killarna som vill att jag ska komma, så jag känner mig väldigt välkommen redan, avslutar Emil.

Vi hälsar Emil varmt välkommen till IFK Vänersborg och ser fram emot att se han i Arenan nästa säsong!

 

IFK Vänersborg fortsätter arbetet med att färdigställa truppen och ambitionen om ytterligare en etablerad spelare kvarstår.

 

Till matrialarna Plommon & Co's stora glädje verkar det vara en skötsam kille som gärna hjälper till med materialet!

Foto: Patrik Karlsson