Emil Viklund kämpar på med rehab

På försäsongen bröt Emil Viklund fotleden i Nässjö och hela hans säsong var förstörd, eller? -Det är inte omöjligt att jag kan vara tillbaka innan säsongen är över, men då gäller det sen att platsa i laget också.

Smällen i Nässjö för Emil var den värsta han råkat ut för på bandyplan:

-Har inte haft något i närheten av detta. En skada på handleden är väl det närmaste men då kunde man spela ändå efter ett litet tag.

Emil blev gipsad och det blev han av med 21 november, och efter det är det rehab träning som gäller. Han är med ute på isen ibland men han tränar inte med laget, och ökar träningen med succesiv belastning. Hans stor probelm är skridskorna:

-Skruvarna i foten gör att skridskorna inte passar och vi försöker forma om skridskorna för att det inte ska skava, men det är svårt. Det är mitt värsta problem för annars tycker jag det känns bra.

Skruvarna kommer tidigast tas bort i april.

Hur känns det att stå vid sidan om och inte få spela?

-Det är en helt ny situation att inte få spela, men jag tycker dom gör det bra där ute. Det är lättare att stå vid sidan, när dom är så här bra, men suget efter att få spela är stort.

Med alla dessa skador som uppstått för IFK, så har laget gjort det bra tycker han:

-Jag är imponerad över hur de löst det, för det såg mörkt ut ett tag. Det gjorde gott att de fick in Budda (Henrik Bergius) och Rickard Kamperin Wallin, för annars hade det sett annorlunda ut. Sedan imponeras jag av de unga spelarna som kommer in och tar ett sådant stort ansvar. De tar verkligen kliv framåt.  Även om jag blir frisk så gäller det att ta en plats i laget också, säger han med ett leende.

Emil tränar på med sitt rehab, och kanske får vi se honom innan säsongen är slut.

 

Text: Sven Wassén

Bild: Jorge Moreno