EMIL VÄNDER HEMÅT

pk2885

Emil Viklund i kamp med Kalix spelare i hemmamötet i höstas.

IFK Vänersborgs Emil Viklund vänder hemåt, men det är bara för en dag. Kalix/Nyborg-sonen gör imorgon ett besök i sin tidigare hemort när IFK möter Kalix.

– Det ska bli kul att komma hem och spela mot Kalix, men det blir en snabbvisit så jag hinner inte hälsa på hemma hos mamma och pappa. Men de kommer ju till på matchen.

Emil Viklund startade sin bandykarriär i Nyborgs SK innan han gick vidare till Kalix, och sedan till IFK. Emils bror Simon spelar kvar i Kalix och Emil hade sett fram emot att få möta honom imorgon men så blir inte fallet.

– Nej, tyvärr är Simon skadad så han spelar inte imorgon. Han fick en hjärnskakning mot Hammarby som inte har släppt riktigt än, men han siktar på att göra comeback efter uppehållet.

Vad tror du om matchen?

– Kalix är väldigt trygga och svårslagna på hemmaplan, så det kommer att bli en tajt match. Men vi ska ändå vara lite bättre än dem så jag tror vi vinner, säger Emil och tillägger, vi vinner med tre måls marginal.

Kan du och IFK räkna med lite stöd och support från släkt och vänner imorgon.   

– Nej, nej, absolut inte från pappa i alla fall. Kanske mamma hejar på IFK nu när inte Simon är med,  jag får hoppas det, avslutar Emil Viklund med ett skratt.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson