Elitseriedebuten för Felix i IFK är avklarad


Felix Callander                                                                          Foto: Fabian Engström

Inför IFK Vänersborgs hemmamatch mot IFK Motala på fredagskvällen passade vi på att ta en pratstund med vår nye anfallare Felix Callander. Den norske landslagsmannen är ny i IFK och kommer närmast från Sandvikens AIK där han tillbringade tre säsonger och gick på bandygymnasiet. Felix är dock väl bekant med Vänersborg sedan tidigare, då  han varit med som ungdomsspelare flertalet norska höstlovsbandyläger, samt sommarbandyskola här i sta´n. Senaste två somrarna också som mycket uppskattad ledare.

 Efter en mycket fin försäsong i vårat J20-lag och i IFK Kungälv så fick Felix göra debut i IFK Vänersborgs A-lag i elitseriesammanhang i samband med Bollnäs matchen i tisdags och stod för en mycket fin insats i  3-4 förlusten. -Felix gör det jättebra när han kommer in. En härlig injektion i laget med sin spelstil. Han spelade cirka 15 minuter i första halvlek och stora delar av andra. Han fick chansen och tog den också. Fortsätter han så här så kommer han att blomma ut ännu mer, säger A-lagets tränare Ari Holopainen.

 Även Jesper Larsson, ansvarig tränare för vårat J20-lag är imponerad över Felix.  -Felix är jätteviktig för oss i J20. Han var väldigt bra i söndagens match mot Vetlanda och IFK Kungälv är mycket nöjda med honom när han spelat där.  Han är oerhört ambitiös, träningsvillig och dessutom en väldigt positiv och härlig kille. -Han kan bli väldigt bra och är ett riktigt framtidsnamn för IFK Vänersborg, fortsätter Jesper.

 Felix var själv mycket nöjd såklart över att få göra debut i A-laget, någonting han har siktat på länge och kämpat hårt för. – Väldigt kul att få debutera med IFK. Jag har en hög målsättning och en av anledningarna till att jag kom till IFK Vänersborg är att jag tror  att jag utvecklas bäst här och kan få vara med och bidra med mål och bra spel. Nu siktar jag på att ta en ordinarie plats och har även målsättning att få spela VM-bandy för Norge i vinter igen i Ryssland. -Dessutom vill jag tillsammans med Nicolai Jensen och Fritiof Hauger som är övriga norska  spelare i svenska Elitserien bidra med inspiration till övriga norska bandyspelare och jobba för att höja statusen på norsk bandy.

Felix Callander, med Röa som moderklubb, flyttade till Vänersborg från Sandviken i slutet av augusti månad och har bott i sta´n i drygt två månader och storttrivs i sin nya omgivning. -IFK är en jätteproffsig förening. Klubben har gjort mycket för mig och jag trivs ypperligt i staden Vänersborg. Gemenskapen med mina lagkamrater är verkligen bra, fortsätter Felix. Jag har ett jobb som jag gillar, är idrottslärare i Torpaskolan för årskurs 7-9. Det är viktigt för mig att allting inte kretsar kring bandyn utan att jag kan få lite distans.

I morgon kväll vet vi om Felix dröm slår in; att få göra sitt första mål  i elitseriesammanhang för sitt IFK Vänersborg. Speltid  kommer han i alla fall att få en hel del. Detta efter hans fina debut i A-laget mot Bollnäs i veckan. En debut som definitivt lovar gott inför fortsättningen.

 Text: Niklas Thonander