Bollnäs -IFK

Effektivt Bollnäs vann med 6-3

Två missade straffar.

Det var skillnad i effektiviteten som skiljde lagen på Sävstaås. Bollnäs utdelning var i det närmaste 100% och IFK skapade många chanser och missade bland annat två straffar och det blev avgörande. Den första straffmissen från Joakim Hedqvist kom när det stod 3-2 till Bollnäs efter hemmalagets blixtstart på andra halvlek med Christoffer Fagerström i huvudrollen med sina tre mål och ledning med 3-1. Med mål där och efterföljande bra lägen så kunde resultatet varit annorlunda. Nu blev det inte så för Bollnäs satte sina lägen det gjorde inte IFK. Spelmässigt var IFK minst lika bra som Bollnäs men det räcker inte när det inte blev mål på chanserna.

– Det var en olycklig start på andra halvlek, säger Jesper Larsson, assisterande tränare. Det är en rätt jämn match och vi skapar lägen. Första straffen är inne med det ser inte domaren, fortsätter Jesper. Där har vi inte marginalerna med oss. Det är många som försöker och vi har tre startspelar borta och det är trots allt ett steg framåt. Vi bjuder lite på Bollnäs tre första mål annars är det en hel del som vi gör bra. Det känns lite tomt nu, tycker Jesper.

IFK inledde offensivt och starkt. Innan första kvarten var spelad hade IFK fem hörnor utan utdelning.

På den sjätte hörnan satte Juho ”Lippi” Liukkonen 0-1 i den nittonde minuten.

IFK stod upp bra och det dröjde till 39:e minuten tills kvitteringen kom från Christoffer Fagerström till 1-1. Det var också ställningen efter första halvlek. Ett viktigt mål för Bollnäs som hade med sig oavgjort in i paus.

Bollnäs fick en chockstart på den andra halvleken och återigen var det Christoffer Fagerström som var framme. Han gjorde 2-1 och 3-1 inom två och en halvminut och då hade det bara spelats fyra minuter av andra halvlek. Fagerström såg ut att knäcka sitt tidigare lag.

Ari Holopainen direkt efter målen tog time-out. Det gav resultat, Felix Callander reducerade till 2-3 efter en målvaktsretur på Joakim Hedqvist hårda skott. Målet kom i den 53:e minuten.

IFK reste sig och kom tillbaka in i matchen och hade läge att kvittera när Robin Öhrlund fälldes med straff som följd. Joakim Hedqvist siktade men Pertti Virtanen i Bollnäsmålet räddade och det blev en retur som var nära att forceras in. Men domaren dömde frislag till hemmalaget. Ett jätteläge till kvittering försvann.

Lukas Forsström tog sig fram på egen hand strax efter det. Med en fin handled avslutade han men bollen gick via ribban och ut. Bra lägen för IFK som tog över matchen och tryckte på framåt. Två lägen som var värt ett bättre öde.

IFK radade upp chanser efter 70 minuters spel. Joakim Hedqvist hade en hörna som rullade på mållinjen sedan spelade han fram Felix Callander som fri med Virtanen som tvingades till en fin räddning. Jesper Öhrlund hade ett bra läge men skottet gick utanför. Johan Koch hade också ett läge men IFK fick inte någon utdelning.

Istället kom nästa kalldusch för IFK när Jens Wiik fick träff på en hörna till 4-2 efter 76:06 och inte nog med det Christian Mickelsson gör 5-2 efter 77:30 på nästa hörna. Två hörnmål inom en och halv minut. Det kändes inte rättvist sett till spelet

Det skulle bli värre för IFK när laget fick sin andra straff när Johan Koch drogs omkull. Joakim Hedqvist sköt straffen rakt på Virtanen. Två straffmissar från Hedqvist.

Inte nog med det för 6-2 kom också för Bollnäs när Jesper Larsson slog in en boll som studsade Bollnäs väg i den 85:e minuten.

Emil Viklund reducerade till 6-3 i slutminuterna.

IFK ligger nu på tolfte plats och nästa match är på lördag i Arenan när Edsbyn kommer hit.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson