Edvin Isaksson är avstängd mot Tellus

Disciplinnämnden kommer att granska situationen.

I slutet i matchen mot Sirius på onsdag kväll i Arenan blev Edvin Isaksson utvisad tio minuter för olämpligt uppträdande.

Det var nere vid kortlinjen på offensiv planhalva som det uppstod en situation mellan Edvin och Oscar Qvist i Sirius. Edvin fick en smäll mot huvudet och reagerade med att slå med klubban mot Qvists överkropp. Domarna visade ut Edvin Isaksson efter den situationen.

I en rapport från domarna till Svenska Bandyförbundets Disciplinnämnd (DN) uppger de att ingen av domarna har sett situationen men efter att ha granskat video av situationen i efterhand så skickar domarteamet in en anmälan till Disciplinnämnden det de anser att situationen kunde medföra en betydande skaderisk och bör granska av DN.

Ärendet är anmält för för videogranskning. I ett första utlåtande från DN anser de att Edvin riskerar motståndarens säkerhet och att betydande skaderisk föreligger gällande denna incident.

Edvin Isaksson har rätt att senast fredag kl. 16.00 inkomma med yttrande gällande händelsen, även IK Sirius har möjlighet att inkomma med komplettering i detta ärende.

Spelaren i Edvin Isaksson, IFK Vänersborg är avstängd för allt bandyspel under utredningen.

Det innebär att Edvin inte finns med i IFK:s trupp i hemmamatchen mot Tellus på fredag kväll.

Text: Bengt Israelsson
Foto:Jorge Moreno