Edsbyn reducerade i kvartsfinalen

Edsbyn vann med 2-0 i kvartsfinal 3.

Edsbyn inledde matchen med stor noggrannhet och fokus på sitt försvarsspel och likaså gjorde IFK Vänersborg. Det blev således en tillknäppt match, precis som senast i Vänersborg. Edsbyn skapade de flesta målchanserna men Kimmo Kyllönen storspelade i IFK Vänersborgs mål och stoppade allt som kastades mot honom förutom Martins Frids volleyskott efter en misslyckad hörna från hemmalaget. Frid fick drömträff och bollen satt i nättaket.

Chansfattigt
IFK Vänersborg hade svårt att producera några heta målchanser mot ett tätt Edsbyförsvar, och det fanns inte riktigt samma fart och energi i det blåvita laget den här kvällen och kanske var det lite stundens allvar som spelade IFK-spelarna ett spratt. Bästa målchansen hade Emil Viklund som från ett bra läge drog iväg ett handledsskott som Joakim Svensk i Edsbyn lyckades täcka undan med skridskon.

Den andra halvleken öppnade upp sig lite mer, Vänersborg gick lite mer offensivt och Edsbyn gick för ett 2-0-mål. De lyckades dock inte få hål på Kimmo Kyllönen som stod för den enda jätteräddningen efter den andra och även knep en straff från Mattias Hammarström. IFK drabbades av en utvisning i samband med straffen och sedan ytterligare en några minuter senare och var en period två man mindre på isen, vilket satte käppar i hjulet för någon offensiv upptrappning.

Edsbyn kontrade in 2-0
När utvisningarna var avklarade tog dock IFK Vänersborg kommandot över spelet och var en hårsmån ifrån att kvittera flera gånger om på såväl hörnskott, hörnreturer och när man slog in bollar i straffområdet för att skapa situation framför Edsbyns mål. Marginalerna var dock helt på Edsbyns sida i den här matchen, och när Emil Viklund fick klubban fastlåst en Edsbyförsvarare när han skulle avsluta en tilltrassad situation i straffområdet, så friade domaren och Edsbyn kom två mot en i en kontring och Oskar Wikblad kunde slå in 2-0 bakom en chanslös Kimmo Kyllönen.

Vänersborg fortsatte jaga de återstående 5-6 minuterna men förgäves. Edsbyn vann med 2-0 och reducerade i kvartsfinalserien.

Nästa match spelas i Arena Vänersborg på tisdag kl 18.00. Köp gärna fiktiva biljetter för att stötta föreningen och ha en chans att vinna platser för att se kvartsfinalen på plats i Arena Vänersborg.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson