Duo lämnar IFK

Didrik Land och Victor Carlsson lämnar IFK för spel i Gripen. Båda spelarna har haft problem med skador och sjukdomar som stört under säsongen. IFK har gemensamt med de båda spelarna enats om att bryta respektive kontrakt. Victor Carlsson har meriter från svenska pojklandslag och har bland annat varit nominerad till årets junior i svensk bandy. Didrik fick sitt genombrott strax innan VM i Vänersborg där han också representerade det norska A-landslaget.

Tommy Hjert ordförande för sport/elitkommittén,

– Victor är en stor talang och en modern försvarsspelare. Han behöver speltid men i dagsläget är det inte realistiskt att han kommer att få det hos oss. Därför enades vi om att detta var en bra lösning när Gripen hörde av sig.

– Didrik fick ju sitt genombrott innan VM i Vänersborg, därefter så har han haft problem med sjukdom. Som det ser ut just nu så är konkurrensen tuff om halvplatserna och Didrik är i behov av speltid för att fortsätta utvecklas. Han har mycket bandy i sig och kommer göra stor nytta i Gripen.

– Vi kommer följa både Didrik och Victor noga, det är ju ”våra” grabbar. Vi stänger naturligtvis inga dörrar för framtiden utan vi får se vad som händer, avslutar Tommy Hjert ordförande för sport/elitkommittén.

Vi tackar Didrik och Victor och önskar lycka till i Gripen!