Dubbla segrar för J20 i helgen

Adam Blomster var framträdande mot Helenelund i Juniorelitserien. Foto: Patrik Karlsson

I helgens första hemmamatch, som spelades i Trollhättan på grund av julmarknad och landskamp i Arenan, tog IFK-juniorerna emot Helenelund från Sollentuna. IFK tog ledningen genom en av matchens förgrundsfigurer, Adam Herou Löf, och trots att man inte fick igång spelet ordentligt hade IFK ledning med 3-1 efter mål av Marcus Eriksson och Adam Blomster, som missat säsongsinledningen på grund av skada.

I den andra halvleken la IFK-spelarna in en extra växel och gled på ca en kvart ifrån till 8-1 innan Helenelund reducerade. Pontus Ströberg avslutade målskyttet i matchen när han satte 9-2 med tio minuter kvar. Plus i första matchen till Adam Herou Löf och Adam Blomster som tillsammans stod för nio poäng i matchen, och högerbacken Filip Lydén som spelade resolut och stabilt.

På söndagen var det återigen dags för hemmamatch, även denna gång i Slättbergshallen men nu med Sirius på andra sidan isen. Sirius backade hem med hela laget matchen igenom och gjorde det svårt för IFK att skapa några riktigt heta målchanser. Efter dryga kvartens spel klev dock Victor Uhlin runt på högerkanten och hittade Marcus Eriksson centralt som gjorde 1-0.

Sirius främste spelare i matchen, Jakob Edberg, gjorde 1-1 fem minuter senare helt på egen hand och det stod sig halvleken ut. I den andra halvleken hade IFK fortsatt ett mycket stort spelövertag men svårigheter att skapa målchanser. Istället kunde Sirius, typiskt nog, göra 1-2 efter att IFK-försvaret misslyckats att få undan en lyra.

De blåvita kämpade sig dock in i matchen igen och Marcus Eriksson gjorde 2-2 på en hörnretur och Joel Emanuelsson prickade in en hörna till 3-2 kort därefter. Filip Johnsen tryckte sedan in en målvaktsretur efter ett tungt frislag till 4-2, vilket blev matchavgörande. Sirius reducerade till 4-3 genom Tobias Engstrand men kom inte närmare poäng än så. Joel Emanuelsson och Victor Carlsson spelade utmärkt försvarsspel hela matchen, och Victor Uhlin var mest aktiv i offensiven.

De två segrarna i helgen förde upp IFK J20 till femte plats i Juniorelitserien.