Dubbla segrar mot Ryssland, för Christoffer och Blågult

pk3345

En fokuserad Christoffer Fagerström, här i senaste matchen mot Ljusdal

Det blev oväntat enkla och stora segrar för Sverige när man mötte Ryssland i två landskamper i helgen. I fredags blev 7-1 i Nässjö, och idag blev det 9-4 i Vetlanda. IFK Vänersborgs Christoffer Fagerström fick mycket speltid i de båda matcherna och var såklart nöjd över vinsterna.

– Det är inte varje helg man slår Ryssarna två gånger. De saknade visserligen några spelare, men vi gör två bra matcher över 90 minuter. För min egen del så gör jag det okej. Det är lite detaljer jag behöver slipa på, och jag skulle framförallt velat få ut lite mer av mitt offensiva spel, säger Christoffer.

Hur mår du så här efteråt? Det var ju lite sjukstuga i det svenska laget under helgen?

– Ja några av våra killar var lite krassliga, men jag har klarat mig. Jag ska ta det lite lugnt imorgon och vila, för två så här tuffa matcher känns i kroppen. Men sen laddar vi på igen mot Västerås, säger alltid lika positive Fagerström.

Hur är det annars att spela i landslaget kontra spel i Elitserien?

– Det är stor skillnad. Det går ett par snäpp fortare, och det smäller även på lite tuffare, men det gillar jag. Ryssarna är också svåra att möta för de ändrar sitt spel under matchen, så det blir nästan lite Hawaii-bandy från deras sida. Det är i alla fall väldigt inspirerande för mig att få vara med i landslaget, och det ger en enorm kraft och energi, säger Christoffer.

Det ryska laget var alltså en aning reservbetonat och man kan nog räkna med att de kommer att höja sig några nivåer till VM på hemmaplan i Chabarovsk, ett VM som Christoffer gärna deltar i.

– Självklart vill jag med till VM men det bli tufft att slå sig in i VM-truppen. Jag kan bara koncentrera mig på mitt eget spel och hoppas att vi går långt med IFK, säger Christoffer som delade rum med Rysslands-proffset Johan Östblom under helgen.

– Johan var den jag hängde mest med, och jag är också väldigt bra kompis med Daniel Andersson från Villa.

Ja, VM avgörs ju inte förrän i månadsskiftet mars-april, så det är först när den svenska säsongen är slut. Förbundskapten Jonas Claesson har sagt att spelare som går långt i SM-slutspelet kommer att ha större chans på en plats i VM-truppen.

Så vi kan hoppas på att IFK tar sig till slutspel och att ni kommer att gå långt?

– Det är ju nu den intressanta delen av säsongen börjar, och till slutspel kommer vi, säger Fagerström säkert. Vår formkurva i IFK, och även min egen är i stigande så jag tror att vi har många roliga matcher framför oss.

Redan nu på onsdag drar det roliga igång igen för IFK-supportrarna, när Västerås kommer på besök till Arenan.

– Det kommer att bli kul match det kan jag lova. De har Johan Esplund och han är verkligen sevärd. Vi gjorde inte någon bra match när vi mötte dem borta, så vi har revansch utkräva. Jag hoppas att killarna har tränat på bra nu när jag varit iväg, så jag kan få ta det lite lugnt, skrattar Fager.

– Hursomhelst så kommer det att bli en väldigt tuff match mot Västerås, avslutar Christoffer Fagerström.

Text:Svante Johansson, Foto:Patrik Karlsson