Dubbla bortamatcher för herrarna i helgen

Bortaturnén inleds mot Villa Lidköping på fredag och fortsätter med den uppskjutna matchen mot IFK Motala på söndag.

Så mycket turné blir det kanske inte när det vankas derby några mil bort i Lidköping förvisso, men likväl en spännande bandymatch mellan två lag som så här långt är obesegrade. IFK Vänersborg har som bekant besegrat Sirius, Hammarby och senast Vetlanda samt kryssat mot Västerås. Villa Lidköping å sin sida har vunnit fem av fem matcher (Motala, Sirius, Vetlanda, Frillesås och Bollnäs) och uppvisat både en mördande effektiv offensiv anförd av Christoffer Edlund (14 mål hittills) kombinerat med en snortät defensiv.

En hård nöt för ett formstarkt IFK Vänersborg att knäcka, således. Det var även förra årets möte i Lidköping; en match som slutade 13-3 till Villa efter att Christoffer Edlund haft lilla julafton och prickat in åtta mål. Då var dock, som bekant, då och nu är nu och IFK-spelarna är såklart sugna på att skriva ny historia på fredagen. Vi kan se fram emot en match fylld av känslor och prestige.

Matchen har avslag kl 19.00 och kan ses på Elitserien Live.

Efter matchen i Lidköping blir det hem och återhämta sig för IFK-laget som redan på söndag åker till Motala för att spela den match som sköts upp för ett par veckor sedan pga isbrist. Nu har dock vädret varit gynnsamt även i Motala och isen ligger redo för spel. Motståndarna IFK Motala har blandat och gett i säsongsupptakten och står på fyra poäng efter fem omgångar genom segrar mot Sandviken och Gripen. Samtliga matcher för övrigt bortamatcher för Motalagänget som även spelar en sjätte raka bortamatch på fredag (Hammarby) innan de äntligen får begå premiär på hemmais i matchen mot IFK Vänersborg – säkerligen efterlängtat för de normalt sätt hemmastarka östgötarna. 

I Motala är Albin Rohlén bäste målskytt med fem fullträffar hittills, men som vanligt är det bredden och förmågan att hålla liv i varje match som är IFK Motalas styrka även den här säsongen.

Räkna med att det blir en minst lika tät och tuff match som fredagens derbybatalj. Matchen i Motala har avslag kl 17.00 och kan även den ses på Elitserien Live.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson