Didrik Land spelar VM på hemmaplan


Didrik Land blir inte bara en av VM:s yngsta spelare, han blir även ende spelare från IFK Vänersborg som får spela VM på hemmaplan. Foto: Patrik Karlsson

De västsvenska bidragen lös med sin frånvaro i Sveriges VM-trupp, med Villas poängkung Daniel Andersson som det lysande undantaget. Men när Norge idag presenterade sin VM-trupp fanns IFK Vänersborg representerade.

Didrik Land, IFK Vänersborgs 19-årige halv som slagit igenom stort i vinter med debut i både A-laget och Norges herrlandslag, har blivit uttagen att spela VM i Vänersborg för Norge och blir således enda hemmaspelaren i VM.

Andra västsvenska bidrag i den norska VM-truppen är Eirik Bö Johnsen och Anders Christensen, till vardags hemmahörande i Gripen Trollhättan. Blåsuts Jonas Andersen är uttagen som reserv.

Även i den norska truppen till P17-VM finns IFK Vänersborg representerade. Oskar Skaug, Stian Staerkeby. Tommy Larsen och Åsmund Bratholm, som går bandygymnasiet på Birger Sjöbergsgymnasiet och spelar för IFK P18 och P20, fick samtliga plats i den norska truppen. Som reserver blev även IFK:s Filip Johnsen och Oscar Aukner uttagna.

Vi säger grattis till alla blåvita ”gutter” och önskar dem lycka till i sina respektive VM-turneringar!