-Det här har man väntat på

Jacob Jenefeldt är inne på sin första säsong i blåvitt och är i sin andra kvartsfinal: - Det var många år sedan sist och det var när jag spelade för Kungälv. Tyvärr förlorade vi i fem matcher mot Villa.

 

På mittfältet till vänster, med nummer 17, där hittar man oftast Jakob Jenefeldt när IFK spelar. Han brukar fara fram som ett yrväder och skapa oreda för motståndaren.

Han är 34 år och gör sin 13:e säsong i bandyns högsta liga. Från början kommer han från IFK Kungälv och har sedan spelat i Sirius och Frillesås. Nu väntar en kvartsfinalserie för honom och laget över fem matcher:

-Edsbyn är ett bra slutspelslag som brukar spela bra när det gäller. Vi är oerhört taggade nu och jag ser väl att vi har en bra chans ändå.

Vad kommer avgöra kvartsfinalen till er fördel, tror du?

-Känslan är bra i laget. Vi har en trygghet i defensiven och den har vi med oss i alla matcher. Sedan måste vi spela bra hela matcherna igenom och så pricka rätt.

Varför blev det IFK som fick din signatur på kontraktet?

-Det känns ju väldigt bra att ha en hall och träna och spela i, och sedan verkade klubben vara stabil med en go sammanhållning. Det har känts bra hela säsongen och nu ser man fram emot slutspelet.

I grund och botten är Jacob en offensiv spelare, men har nu lärt sig mycket om defensiven:

-Vi har lyckats stänga till bakåt i år och det är ett jobb över hela plan. Det har suttit bra.

Nu önskar vi honom och laget lycka till i Edsbyn på onsdag.

Sven Wassén