Det blir minst 2 säsonger till för 21. Emil Viklund i IFK Vänersborg

Emil har spelat 10 säsonger i den blåvita dressen och det kommer bli minst 12

 

IFK Vänersborg fortsätter med sitt spännande truppbygge inför kommande säsong. Nyligen skrev stortalangen Hugo Sjöling på ett rakt tvåårskontrakt med moderföreningen.

Detsamma gäller nu för rutinerade klasspelaren  Emil Viklund som mycket glädjande blir kvar i IFK i ytterligare minst två säsonger. 

Emil Viklund, med Nyborgs SK som moderförening, kom till IFK Vänersborg 2012 från Kalix och avslutade nyligen sin tionde säsong. Utan tvekan en av föreningens allra bästa värvningar någonsin och där Emil tidigt blev en nyckelspelare. Mycket omtyckt i föreningen.

Emil Viklund har spelat 247 matcher i IFK:s representationslag och snittat över en poäng per match, ( 161 mål och 89 assist!).

-Det var ett enkelt beslut för mig att fatta. Ville egentligen förlänga kontraktet redan under säsongen, men där vi bestämde oss för att vänta, tills vi spelat färdigt. Det känns jättebra, säger Emil Viklund.

-Jag har spelat på flera positioner under min tid i IFK, vilket har varit utvecklande i sig. Har stortrivts i klubben, med bra lagkompisar som jag har haft jätteroligt med, fortsätter Emil. 

Emil Viklund ser fram mot kommande säsong med IFK Vänersborg med tillförsikt.

-Det är viktigt att vi får ha stommen kvar av laget och sedan hoppas jag såklart att vi även kan få in ett par nya bra spelare. Bra att ha klart med tränare tidigt. Vet inte hur Jesper (läs Bryngelson) jobbar och har ju inte haft honom, men det känns intressant, säger Emil. 

-Drömmen nu som jag har och strävar efter är att komma längre i ett slutspel med IFK. En stark målsättning att ta oss förbi kvartsfinal, avslutar Emil Viklund.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson