Det blev två poäng på damernas bortaturné

Det blev två poäng på damernas bortaturné efter förlust i den andra matchen mot Hammarby IF.

Söndagens match mot Hammarby som egentligen skulle spelats under eftermiddagen på Zinkensdamm flyttades till klockan 08:20 på morgonen och Gubbängens Arena då vädret inte möjliggjorde utomhusspel. Förberedelserna blev därmed inte optimala och gårdagens match gjorde sig påmind i tjejernas ben.

Hammarby började bäst även om de riktigt heta målchanserna uteblev fram till matchminut 32 när Hammarby hade ett rungande skott i ribban. Efter ribbskottet spelade IFK Vänersborg upp sig något och jämnade ut spelet. Närmast mål var Klara Ahlstedt som också hon träffade ribban i matchminut 42 men 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började som den första med ett övertag och tryck från Hammarby. Försvaret med målvakten Felicia Kullberg i spetsen svarade för flera bra brytningar och räddningar. Trycket dock bara ökade från Hammarby vilket tillslut ledde till ett ledningsmål för hemmalaget genom Stella Wallin i matchminut 70.

Gårdagens match gjorde sig allt mer påmind i tjejernas ben och sex minuter senare ökade Hammarby på ledningen till 2-0 i en tilltrasslad situation där ett avslut ändrade riktning på en IFK-försvarare och ställde Felicia Kullberg i målet.

Helgens Uppsala och Stockholmsresa gav alltså en vinst men också damlagets första förlust. Med lite distans till förlusten kommer laget nog acceptera den och förhoppningsvis ge Hammarby en riktigt hård match när det är dags för returen i mitten av januari. Nästa helg har laget spelledigt för att den 4/12 ta emot Uppsala BOIS i Arena Vänersborg – Hoppas vi ses då!