Derbyseger för Damerna!

Det var ett taggat IFK Vänersborg som i eld och rök sprang ut på isen, med all rätt som favoriter i detta historiska Annandagsderby.

Med 310 personer på läktaren, Älgarna inkluderat, och även många spelare från föreningens ungdomslag, slogs säsongens publikrekord. De skulle få se en match helt i hemmalagets favör.

Matchstart något fördröjd på grund av problem med isen, men det löser vaktmästarna ganska snart och matchen kan blåsas igång. IFK Vänersborg attackerar direkt och får en hörna efter bara 16 sekunder spelat, dock utan resultat. Det är i stället Rut-Lina Berner som i fjärde minuten inleder krossen, med assist från Klara Ahlstedt, 1-0. Ytterligare fyra minuter senare sätter Tilde Ekvall sitt första mål i Bandyallsvenskan Dam, 2-0. Fem minuter till så har Saga Westlin bollen i mål, med assist från Vilma Roosberg, 3-0. Nästa spelare att presentera sig, Angelica Svensson, 4-0 efter 23 minuter. Även nyförvärvet Linn Svensson som gör sitt första mål i IFK Vänersborg, även detta på assist från Vilma Rosberg, 5-0. Gripen har svårt att stå emot de blåvita som spelar tryggt och behåller fokus trots övertaget. Strax efter halvtimmen spelad dundrar IFK in ytterligare tre mål på mindre än tre minuter, Saga Westlin, 6-0, Klara Ahlstedt med assist av Hanna Hedén 7-0, och Wilma Holmberg Larsson 8-0. Strax innan halvtidsvilan har vi 9-0 genom Klara Ahlstedt med assist från Tilde Ekvall.

Andra halvlek inleder IFK som man slutade den första Rut-Lina Berner med assist från Vilma Roosberg , 10-0. Efter det målen sjunker tempot och Frändberg/Bäverhag tar time-out i 61 minuten, vill uppenbarligen mer! Det ger resultat, ett antal hörnor och i 69 minuten 11-0, Klara Ahlstedt och Filippa Bogfors. Strax därefter Filippa Bogfors som blir framspelad av Vilma Roosberg och det står 12-0 på tavlan. Med kvarten kvar kliver Wilma Holmberg Larsson igenom Gripenförsvaret och sätter 13-0, Gripen tar time-out, men resultatet av det blir ytterligare två IFK-mål Elly Lundevall 14-0 och Filippa Bogfors 15-0. Detta blir också slutresultatet. Felicia Kullberg i målet håller nollan, och det är med det ytterligare ett steg bättre än sist lagen möttes.

Då är matchen avslutad och vi möter Tilde Ekvall vid sargen,
-Första målet i Bandyallsvenska Dam, grattis! Hur går det att hålla upp motivationen när det står 10-0, bara att spela på?
-Ja vi vill ju kämpa för att få så många mål som möjligt, det var en målsättning i matchen.

Även Linn Svensson hittar vi här, hej!
-Hej!
-Första målet i IFK Vänersborg, hur känns det?
-Det känns jättebra! Superkul match idag, speciellt kul att göra mål framför all publik som är här idag, superkul!
-Matchen, vad säger du om den?
-Det blir lite tufft i slutet, men vi peppar varandra i hela tiden!
-Grattis!

Martin Frändberg, som förväntat blev det seger, men jobbet ska ju göras, vad säger du om matchen?
-Det är ju svårt att gå ut i en match som man ska vinna med tio femton mål, det är inte bara att göra det. Men de gör det bra, första halvleken är fantastisk bra, de gör mycket av det vi säger innan matchen. Försöka spela lite lättare, men sen blir det en del hålla i bollen, men vi tar en time-out och försöker få upp tempot igen.
Största lyckan av time-out var när Gripens tar sin, vi bestämmer vi oss för att bara ösa på och gör också det, det blir tre mål på fyra fem minuter, men sen faller vi tillbaka lite igen. Det är svårt att spela såna här matcher. Nu har vi målskillnaden med oss!
-Det var många som plockade poäng idag.
-Ja, det såg väldigt bra ut härute idag, hög delaktighet och mycket energi, bra insats både offensivt och defensivt.

Kommande matcher blir garanterat annorlunda, på fredag Villa och helgen efter Hammarby, men nu njuter vi av segern och hoppas på samma i Slättbergshallen!

Text och bild Mats Ahlstedt