Derby mot Villa väntar

För tredje matchen i rad står möte med ett lag från väst på agendan för IFK Vänersborg.

Kvällens motstånd är sannolikt det tuffaste man kan ställas mot i elitserien just nu. SM-finalisten och Svenska cupen-mästarna Villa Lidköping rivstartade seriespelet med att utklassa inte och ordning Sirius, Edsbyn och Frillesås och bara släppa in tre mål sammanlagt på de tre matcherna. Senast blev det dock förlust mot Västerås SK på bortaplan med 6-3.

Villa har haft lite problem med skador i säsongsinledningen där Joel Broberg missar kvällens match, medan Felix Pherson dock är spelklar igen efter att ha missat de senaste matcherna. Villa har dock inte brist på alternativ eller stjärnor i sin trupp även om några faller bort, utan i säsongsinledningen har Edlund, Löfstedt, Karlsson & Co öst in mål i vanlig ordning.

Således en tuff motståndare som väntar ett sargat IFK Vänersborg som kommer från två raka förluster. Förutom avstängningen på Lukas Forsström (tillbaka i spel mot Rättvik) och Emil Viklunds skada åkte även Mikko Lukkarila på en stygg tackling av Frillesås Fredrik Johansson i slutet av förra matchen och skadade låret mot sargen, och missar därför kvällen derby även han. Positivt är dock att Adam Blomster var tillbaka i spel senast efter sin knäoperation.

När lagen möttes i Svenska Cupen pressade IFK Vänersborg hemmalaget hela vägen in i kaklet, men fick till slut de sig besegrade med knapp marginal.

Matchen spelas i Sparbanken Lidköping Arena med avslag kl 19.00 och kan följas via Bandygrytan eller streamas för de som inte kan ta sig till Lidköping för att stötta laget på plats.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto:  Mikael Larsson