Derby igen nu mot Villa Lidköping i Arenan

Fredagsmatch i Arenan

Efter ett fantastiskt Annandagsderby mot Gripen så är det dags för ett nytt prestigemöte nu mot Villa Lidköping i Arenan på fredag kväll. Matcherna mot Villa har under många år haft rubriken som derby med tillägg som Vänerderbyt och kampen om bäst i Väst. När nu Gripen har tagit steget upp i elitserien så blev det ett ännu mer äkta derby mellan lagen i Vänersborg och Trollhättan. Inför en storpublik på 3719 personer på läktarna så blev det en fin inramning på en riktigt derbykamp som IFK vann med 3-2.

Villa Lidköping har varit svåra att besegra under de senaste åren och i säsongens tidigare möte i Lidköping blev det hemmavinst med 8-4. Senast IFK tog poäng mot Villa var den 11 januari 2020 i Lidköping, matchen slutade 6-6.

Robin Lundqvist har varit med om många matcher mot Villa Lidköping och har stor erfarenhet av sådana matcher.

– Det är tuffa matcher att möta dem, de har många bra spelare och det gäller att vi maxar vår prestation så ska vi kunna ta poäng mot dom också. Han minns matchen från 2020 i Lidköping. Vi var på håret att slå dom så möjligheterna finns ju. Men det är inget att hymla med det är ett väldigt bra lag så det krävs ju att vi måste göra en bra match för att slå dom, så är det, säger Robin som har goda känslor efter matchen mot Gripen.

Det var fantastiskt och vi får bara hoppas att det kommer mycket folk ingen, det är hur kul som helst att spela när det är ett sådan tryck. Mot Villa Lidköping gäller det att vara extremt noggranna i allt vi gör, inte tappa bollen på fel ställe för då ringer det där bak direkt. Det gäller att ha fokus på varje situation och mycket noggrannhet. Det är alltid lite extra att möta Villa i jämförelse med en vanlig match. det är underbart att spela här i Arenan i ett derby. Det blir kul, tycker Robin.

Villa Lidköping leder som väntat elitserien och är obesegrade så här långt.

Vi ses i Arena igen på fredag för årets sista match som börjar 19.00.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson