Dennis Nilsson valde IFK Vänersborg

Dennis Nilsson byter Div.1 spel i Surte mot flytt till Vänersborg och en elitsatsning. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg är idag glada över att kunna presentera ett nytillskott på målvaktssidan då Dennis Nilsson, född 2000 bestämt sig för att fortsätta sin målvaktskarriär i de blåvita färgerna. Dennis är född och uppvuxen i Surte och började sin bana med bandy som 8-9 åring i Surte. Där har han spelat hela tiden som målvakt.- Jag bestämde mig direkt att jag ville bli målvakt. Har även sysslat med friidrott, basket, innebandy, handboll och fotboll. Fotbollen slutade jag med för ca 2 år sedan, säger Dennis. Varför är det roligast att stå i mål? – Det har ju varit min position hela tiden och jag triggas av att kunna vinna matcher åt laget. Vem har varit/är din förebild bland målvakter? – Jag tittar på målvakter i många sporter. För mig är Henrik Lundqvist väldigt speciell. Ser även upp till David Borvall mycket. Att han finns här som målvakt och instruktör på bandygymnasiet har givetvis påverkat mitt beslut. Varför valde du IFK Vänersborg? -Många saker faktiskt. Dels att jag upplever föreningen som väldigt proffsig och seriös. Man spelar inomhus i en fantastisk arena. Bra förutsättningar för träning och matcher. Sedan kände jag att det var dags att ta nästa steg. Jag vill göra en ordentlig satsning och se hur bra jag kan bli. Någonstans finns en tanke på att  bli elitseriemålvakt, stå i landslag och bli proffs. Här känns det som jag kan utvecklas.

Vad har du som styrkor som målvakt?- Läser spelet, bra reflexer, lugn och trygg. Men jag behöver förbättra allt för att kunna ta nästa steg. Vem är du i gruppen? – Jag är nog rätt social. Snäll, ambitiös! När du inte tränar och spelar bandy, vad gör du då? – Då är jag med flickvän och kompisar. Pluggar, spelar FIFA, tar det lugnt. När går flyttlasset till Vänersborg? – Senast i augusti. Börjar på Birger Sjöbergsgymnasiet då samt bandyinriktningen.

Varmt välkommen säger IFK Vänersborg.

Dennis Nilsson kommer till att börja med tillhöra J20 truppen. Han kommer att kombinera träningen med J20 truppen med träningar med A-truppen. Genom sin ålder kan han teoretiskt vara målvakt i P18,J20 och A-laget. Dennis har de senaste två säsongerna varit ordinarie målvakt i Surte i Div.1