Dennis Nilsson

Dennis Nilsson laddad för VM i Ryssland

-

På torsdag inleds årets P19 VM I Ryska bandymetropolen Krasnojarsk nybyggda mäktiga inomhushall. IFK Vänersborgs målvaktstalang Dennis Nilsson är uttagen i det Svenska landslaget och ser fram mot VM-turneringen med tillförsikt.

– Det skall bli jättekul. Ett riktigt äventyr och jag är otroligt laddad för VM. En stor dröm att få spela i Ryssland, säger Dennis som kom till IFK för ett par år sedan.

– Jag trivs jättebra i föreningen och i stan´. Har en fin lägenhet, och går i en bra skola. Jag tycker själv att jag utvecklats som målvakt sedan jag kom till IFK. Har fått träna en del med A-laget, samt fått mycket fin träningshjälp av Kimmo Kyllönen som varit med på en del onsdagsträningar. Han har gett många bra tips och träningsråd, fortsätter Dennis.

– Min målsättning var redan när jag kom till IFK att jag på sikt skall ta mig upp i A-laget och bli förstemålvakt och sedan bli en av världens bästa målvakter.
Förbundskaptenen för P 19 landslaget Mattias Rehnholm är förhoppningsfull inför den stundande VM-turneringen.

– Vi har en hög målsättning. Först och främst skall vi ta oss till final och sedan också vinna VM-guld. Vi har haft bra förberedelser inför VM med ett första läger i Maj. Sedan har vi träningsspelat mot Finlands U21 lag och sedan ett avslutande  uttagningsläger  i Uppsala.

– Dennis är en stabil och bra målvakt som hela tiden tar allt det han skall ta. Han är en trygg målvakt för oss ledare. Han har kommit till en stabil och bra elitserieförening och har utvecklats under sin tid i föreningen och kommer att utvecklas ytterligare. Det var ett stort kliv för honom att komma till IFK Vänersborg, och med mer A-lagsträning kommer han att bli ännu bättre.

– Dennis var i aktuell redan för två år sedan för VM-spel när jag var förbundskapten för U17. Då räckte han inte hela vägen för VM-spel, men det gör han denna gång, avslutar Mattias Rehnholm.
Sverige kommer att samlas i Uppsala på tisdag och träna ett par pass, innan laget sedan flyger till VM-staden Krasnojarsk. Där går Sverige in på torsdag då laget ställs mot Kazakstan i sin första match. Efter det väntar det ett mycket tufft motstånd då Sverige ställs mot Ryssland.

Nästa fredag kommer Mattias Rehnholm till Vänersborg och  till bandyriksdagen. Förhoppningsvis med fina framgångar och med ett VM-guld i bagaget. Det skall bli spännande att följa det Svenska landslaget och vi från föreningen vill såklart passa på att önska Dennis och hans lagkamrater ett stort lycka till.
Text: Niklas Thonander
Bild: Patrik Karlsson