Delad pott efter iskaos i Frillesås

Det blev delad pott mellan Frillesås och IFK Vänersborg i en match där andra halvleken präglades av ett 1,5 timme lång uppehåll på grund av isproblem.

IFK Vänersborg inledde annandagsmötet inför dryga 1000 åskådare på Sjöaremossen på ett övertygande sätt. Innan tio minuter spelats hade man redan skakat fram en handfull målchanser och tvingat Frillesåsmålvakten Johannes Gustavsson till flera räddningar, dock utan någon utdelning i målprotokollet. Det fick däremot Frillesås, på lagets första anfall rentav. En boll från kanten slogs in i mitten och studsade fram till Fredrik Johansson som sköt in 1-0 i den 13:e matchminuten. Det blev starten på en bra Frillesåsperiod och en sämre IFK-period, men ju längre halvleken led desto mer blåvitt blev spelövertaget.

I slutet av halvleken drog Frillesås på sig två utvisningar på kort tid och IFK Vänersborg utnyttjade det numerära överläget till att vrida åt tumskruvarna på hemmalaget och fick till slut hål på Frillesås när Markus Kumpuoja sköt ett distansskott som styrdes på vägen fram och ställde Gustavsson i målet. Ett välförtjänt kvitteringsmål då IFK skapat mängder av chansen och avfyrat många tunga skott mot Frillesåsmålet, men fått se avsluten smita precis utanför eller räddas.

Pausvilan blev sedan av den längre sorten efter att en ismaskin (samma som för övrigt spolade isen på gamla Isstadion i Vänersborg en gång i tiden) gått sönder och skrapat upp isen vid ena målet. Funktionärerna slet med att laga isen och matchen sköts upp gång på gång, innan den efter nästan 1,5 timmes uppehåll kunde återupptas.

Den andra halvleken såg ut ungefär som den första med ett klart spel- och chansövertag för IFK Vänersborg men också en storspelade Frillesåsmålvakt och ett hårt kämpande försvar som såg till att bollen höll sig på rätt sida – för Frillesås – kortlinjen. Om än med små marginaler några gånger. Vänersborg radade upp hörnor, åtta stycken i den andra halvleken, men utan att få utdelning. Frillesås å sin sida fokuserade på defensiven men hotade med jämna mellanrum IFK-försvaret med luriga uppåkningar och omställningar, men riktigt farligt blev det egentligen aldrig. Inte ens när Frillesås fick vara två spelare mer på isen under 6-7 minuter. Istället var det IFK som höll i bollen klokt och skapade så pass mycket på Frillesås så mycket att den press hemmalaget försökte sätta in på IFK-spelarna kom av sig ganska omgående.

Matchen slutade 1-1 vilket IFK Vänersborg, sett till matchbilden och antalet målchanser man skapade, inte kan vara helt nöjda med. Samtidigt är varje poäng viktig i en tajt och tät tabell och IFK:s förlustfria rad har nu utökat till fyra raka matcher.

Nästa match för IFK Vänersborgs del är redan nu på tisdag när Sandvikens AIK kommer på besök till Arena Vänersborg. Till den matchen är nya restriktioner införda och vad som gäller för entré kan ni läsa mer om på den här länken.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno