Robin Öhrlund

Delad poäng i Arena Vänersborg

Jämn match

Kvällens match mellan IFK Vänersborg och Bollnäs GIF slutade 2-2 (0-1) inför 1344 personer i Arena Vänersborg. En på förhand  förväntad jämn tillställning mellan två formmässigt starka lag. Så blev det också i en tät, tuff och målsnål match.

-”Vi visste att matchbilden skulle bli så här redan innan. Bollnäs är väldigt disciplinerade och lojala mot sin spelidé hela matchen. Dom gör det svårt för oss framförallt under första halvlek då vi inte kommer fram och inte heller får något tryck. Vi får korta anfall och Bollnäs kan relativt enkelt freda sitt mål”säger assisterande tränaren Peter Andersson. Halvlekens mål inprickat i 14:e minuten av Patrik Nilsson på hörna.

I andra halvlek får IFK  utdelning direkt efter två minuter. Också det efter en hörna då Emil Viklund kan forcera in 1-1 kvitteringen efter en retur. Efter detta öppnade matchen upp sig lite mer. Främst IFK försökte ta tag i spelet och kombinera sig fram till lägen. Inga glödheta men ändå mer tydliga intentioner. I 57:e minuten fick just nr.57 i IFK, Joakim Hedqvist utdelning efter en hörnvariant fram till en 2-1 ledning. Då kändes det som IFK skulle kunna ta kommandot ordentligt i matchen.

Men Bollnäs får hörna och vips var det 2-2 genom Samuli Helavuori. Resten av matchen böljade spelet lite fram och tillbaka. Robin Öhrlund (bilden ovan) och hans lagkompisar försökte komma igenom det täta Bollnäsförsvaret. IFK hade också två bollar i målramen och Bollnäs hade något läge som kunde resulterat men matchen slutar alltså 2-2.

-”Jag är ändå ganska nöjd så här efteråt. Första halvleken kunde vi gjort bättre. Vi rättade till några saker i pausen och jag tycker andra halvlek ser betydligt bättre ut. Vi möter ett lag som är otroligt skickliga på att spela tätt, inte bjuda på ytor och vara just otroligt disciplinerade. Det är små marginaler och vi kunde fått med oss något mer mål. Grymt nöjd med vår defensiv, vi släpper inte till mycket och vi får med oss en poäng som gör att kampen om en plats bland dom sex främsta lagen verkligen lever” avslutar tränaren Ari Holopainen.

Närmast väntar IK Sirius på Studenternas IP på lördag kl.16.00.