Dam inför Tranås BoIS borta, avslag 12:00

På söndagen möter IFK Vänersborg Tranås BoIS på bortais. Det blir ett av få tillfälle på uteis, övriga lag där det kan hända är Västerås SK som spelar en del matcher på Hakonplan och Villa Lidköping BK som lägger en del matcher ute på isstadion. Vädret ser ut att bli bra med -5°C lätt molnighet och en svag Nordanvind.

Läget i laget är bra, formen på uppåtgående och det har varit bra träningar i veckan. Truppen inför söndagen blir det yngsta hittills. F17 landslagsspelarna är tillbaka, dessutom två debutanter i truppen i Allsvenska sammanhang, Havanna Alm Fäldt och Freja Staf (RMV).

Förra veckans match mot Uppsala BoIS vann IFK Vänersborg med 3-0. (1-0), en ganska jämn match där IFK fick övertag i andra halvlek. Målen gjordes av Tilda Andersson (2) och Astrid Johansson.

Såhär fyra matcher in i säsongen ligger IFK Vänersborg på en andraplats i Allsvenskan Dam Södra med sex poäng. Västerås SK ligger etta på samma poäng men med bättre målskillnad. Villa Lidköping BK (med en match mer spelad) ligger trea, också på sex poäng men med sämre målskillnad.