Dags för premiär i Allsvenskan Södra för Damlaget

Äntligen har det blivit dags för seriepremiär i Damallsvenskan Södra, nu på lördag kl 16.00 i Slätterbergshallen mot Gripen Trollhättan/Höjden SK. Vi tog ett snack med den nya tränaren Amanda Bäverhag inför seriepremiären.

Amanda Bäverhag är ett välkänt namn i bandysverige då hon tidigare har varit spelare men även varit domare i bland annat Elitserien för damer. Amanda arbetar i dag på Svenska Bandyförbundet som dommaradministratör och arbetar även med tävlingsfrågor. Hon är sedan i somras tränare för damlaget ihop med Martin Frändberg.

Varmt välkommen! Hur känns det att gå in som tränare för detta lag?

Först och främst tusen tack. Det känns väldigt bra, det är ett otroligt härligt gäng jag och Martin är tränare för. Alla i laget är väldigt målmedvetna och ambitiösa, det är många som verkligen satsar på bandy och vill utvecklas så det är mycket roligt att få vara deras tränare. Vi har också bra förutsättningar med arenan där vi har eget omklädningsrum och även ett konferensrum vi kan nyttja. Vi känner att klubben värnar och satsar på oss vilket vi känner en stor stolthet över.

Äntligen dags för seriepremiär! Hur tycker du försäsongen varit?

Jag började som tränare för laget i augusti, det var i stort sett när vi började gå på is. Vi har fått till många matcher, ganska mycket mot norskt motstånd vilket har varit kul. Jag tycker det har sett bra ut på träningarna och vi har sedan första ispasset hela tiden stegrat i både intensitet och kvalitet på träningarna. Det är häftigt för man ser redan på den här korta tiden att en stor utveckling har skett både hos många individer och som lag. Men nu känns riktigt kul att äntligen dra i gång med seriespelet.               

Har ni satt upp något mål för säsongen?

Vi har pratat mycket om att ta steg att utvecklas, det är ett ungt lag men det är ingen hemlighet att vi med tiden vill gå upp i Elitserien. Denna säsong har vi som lag och även ihop med föreningen sagt att målet är att komma topp 3 Allsvenskan södra. Det är det vi tränar mot det varje dag och sen får vi se hur långt det räcker i år, men jag tycker det ser lovande ut.

Det är en stor trupp och många talanger i laget. Blir det svårt att välja vilka som ska spela?

Ja, vi har en bred trupp med många duktiga spelare och vi ser det ju som en stor fördel då vi har en riktigt bra konkurrenssituation vilket vi bara tror gynnar spelarnas utveckling. Får vi en skada på en spelare så har vi en annan redo att ersätta och vi vet att ersättaren kommer göra det i stort sett lika bra. Tjejerna gör det inte lätt för oss att ta ut laget kan jag ju säga då det är många som visar framfötterna på varje träning, där har jag och Martin en lyxproblem.

Gripen/Höjden är nystart lag, vad kommer dom bjuda på för motstånd?

Väldigt svårt att säga faktiskt. Vi har sett dom i en träningsmatch i år för att försöka bilda oss en uppfattning. Vad vi sett verkar det vara väldigt många unga spelare och jag tror att blir väl lite av en ”se- och lära-säsong” för dom i år. Vi går självklart för seger och det tror jag vi kommer kamma hem, men vi åker dit för att spela vårt spel och fokuserar på att spela en bra bandy som vi kan ta med oss vidare i säsongen.

Är det några som inte är tillgängliga för spel?

Den enda som inte är tillgänglig för tillfället är Smilla (målvakt) som är skadad just nu, resten av truppen är uttagningsbar och redo för spel.

Lycka till och hört hårt!

Tack så mycket, det ska vi göra!

 

För er som har möjlighet så ta er till Slätterbergshallen i helgen och heja fram vårt Damlag till seger i premiären mot Gripen/Höjden i Allsvenskan södra, matchstart klockan 16.00 nu på lördag.

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt