Dags för kvartsfinal 3, Västerås – IFK

.

Ett sjukdomsdrabbat IFK Vänersborg stod för en mycket fin insats i torsdagens 6-5 seger mot Västerås SK då Juho Liukkonen avgjorde i sudden efter en hörnkanon. Detta efter att IFK varit i ledningen med 3-1 i halvtid och bland annat 5-3 i slutskedet och segern var till slut fullt rättvist.  

Därmed kvitterade laget till 1-1 och nu väntar rond tre i den heta kvartsfinalserien med match i ABB-Arena.

-Vi stod för en prestationsmässigt bra insats senast och vi börjar åter närma oss toppformen. Spelarna har tillfrisknat och glädjande nog var samtliga med i söndagens tidiga träning. Adam Herou Löf är dock inte helt bra än och missar måndagens match. Vi räknar dock med honom på torsdag. Övriga är disponibla, vilket innebär att Alexander Zitouni åter är tillbaka i spel, säger huvudtränaren Ari Holopainen.

-Vi fokuserar på att göra en bra match imorgon och en nyckel för oss är att våga och samtidigt minimera våra misstag för det håller inte i en sådan här match att bjuda motståndarna på chanser. Vi känner oss väldigt avslappnade och all press ligger på Västerås som är favoriter, avslutar Ari Holopainen.

Vinnaren i morgondagens viktiga match skaffar sig matchboll i kvartsfinalserien och kan avgöra på torsdag. IFK Vänersborg åker upp till Västerås efter att först ha ätit lunch på måndagen.

För de som vill följa IFK:s match mot VSK så sänder Bandyplay med start 19.00.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson