Annandagsderby mellan IFK och Villa

Då var det dags för Annandagsderby i Arena Vänersborg när hemmafavoriterna IFK tar emot Villa Lidköping. Ett klassiskt bandymöte som innebär fest och mycket folk på läktaren, och det lär inte bli något undantag i år.

Då var det dags för Annandagsderby i Arena Vänersborg när hemmafavoriterna IFK tar emot Villa Lidköping. Ett klassiskt bandymöte som innebär fest och mycket folk på läktaren, och det lär inte bli något undantag i år.

-Jag hoppas på en stor publik som stöttar oss, men framförallt så hoppas jag att det blir en bra och spännande match, säger IFK.s tränare Ari Holopainen.

IFK har haft svårt i mötena med Villa de senaste åren och det var längesedan man besegrade dem. I år har det dock tänts ett litet hopp då IFK gjorde en riktigt bra match när lagen möttes för en knapp månad sedan i Sparbanken Lidköping Arena. Då var det en intensiv och tät match som slutade oavgjort 3-3.  

-Det kommer att bli en tuff match imorgon också. Det gäller att vi håller ihop spelet både offensivt och defensivt i 90 minuter, menar Ari Holopainen.

Villa är ett av favoritlagen när det ska spelas om SM-guldet i mars. Laget har varit i flera SM-finaler dock utan att ta det efterlängtade SM-guldet. I år har man stärkt aktierna ytterligare då man förstärkt truppen med landslagsmännen Johan Löfstedt och Joakim Andersson. Och allt går enligt planerna så här långt då man parkerar på en andraplats i tabellen, en pinne efter Västerås.  

-Villa och Västerås är de lagen med den högsta kvalitén i spelet och de två ligger också i topp, säger Holopainen.

IFK Vänersborg kommer närmast från två knappa förluster i dubbelmötena med Edsbyn. Spelet har funkat bra i de matcherna, men man har inte fått utdelningen med sig. 

-Det var två tuffa matcher där vi inte vi är nöjda med resultaten. Vi gjorde mycket bra, framförallt borta, men vi lyckades inte hålla ihop det hela matchen. Vi hade önskat oss mer från de matcherna.

IFK ligger nu på sjunde plats i tabellen, precis utanför de sex som är direktkvalificerade för kvartsfinal. Är ni nöjda med säsongen så här långt?

-På det stora hela är vi nöjda. Vi kanske skulle haft någon poäng ytterligare som Bollnäs borta och Vetlanda och Edsbyn. Vi har ändå tagit steg framåt från ifjol, menar Holopainen.

IFK tränar lätt på juldagen och det är först då Ari vet om alla spelare är tillgängliga för morgondagens match.

-Alla var friska och pigga innan jul, men vi får se vad som hänt under julhelgen. Jag hoppas alla killarna kommer idag.

Och slutligen hur ska ni besegra Villa?

-Vi måste tro på det vi gör och göra det till 100%, då har vi en bra chans. Sedan hoppas vi på ett stort stöd från hemmapubliken på läktaren, det kommer att hjälpa oss, säger Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson