Cupspel i Västerås väntar U16 i helgen

Tobias Johansson är förväntansfull inför helgen       Foto:Privat

IFK Vänersborgs U16-lag, i år med en sammanslagning med Blåsuts BK är mitt uppe i sin säsongsuppladdning. Ny huvudtränare för P16 är tidigare IFK-spelaren Tobias Johansson som är tillbaka i föreningen igen, och kommer närmast från just Blåsut där han förra året var en av tränarna i A-laget. -Vi har varit igång sedan början av augusti med 3-4 pass i veckan med is- och fysträning. Inledningsvis har vi jobbat mycket med gruppdynamiken att få ihop två lag. Det känns väldigt spännande att få jobba med killarna. De brinner för att utvecklas och är träningsvilliga och talangfulla. -Det är en viss skillnad så klart att träna ett 16-årslag mot A-lag. Man får prata killarna på ett lite annat sätt, men jag känner att jag kommer in allt mer i det, säger Tobias.

Till helgen åker IFK/Blåsut till Västerås för att i helgen spela TIC cup med tuffa matcher mot Tillberga, Edsbyn och Borlänge på programmet. -Det blir det första riktiga testet för oss. Vi har spelat en träningsmatch mot Mölndal förra helgen och  spelade bra och var nöjda. Nu blir det tufft motstånd mot bland annat Tillberga. Killarna är otroligt laddade för helgens cupspel och det har snackats en hel om detta i omklädningsrummet en tid, fortsätter Tobias. Själv känner han att det är kul och inspirerande att vara tillbaka i IFK Vänersborg igen. -Det känns jättebra. Jag vet sedan tidigare att IFK är en välskött förening och nu känner man av att föreningen satsar på sina ungdomslag, med ett mer elittänk.

-Vi har mental träning, kostrådgivning och klubben ger såväl spelare som oss ledare bra förutsättningar för att lyckas. Dessutom är det nära samarbetet mellan 16- 18 och 20-årslagen, tillsammmans med Ari i A-laget jättebra, avslutar Tobias Johansson.

Vi önskar P-16 laget stort lycka till i helgens cupspel i Västerås, samt med säsongen i stort.

Text: Niklas Thonander