Chans till revansch mot Frillesås BK imorgon onsdag

Imorgon välkomnar vi Frillesås BK till Arena Vänersborg för en kamp om 2 poäng i Elitserien, matchstart kl 19.00.

Frillesås BK leds av Vänersborgssonen Jesper Larsson som verkat både som spelare och ledare i IFK Vänersborg, nu gör han sin tredje säsong som tränare för Frillesås. Jesper har haft en relativt tuff uppgift då det har varit en relativt stor rockad av spelare som lämnat och tillkommit. Men som Jesper sa i en intervju med Bandypuls så vägrar han ge upp drömmen om att spela slutspel med sitt lag.

Frillesås började året elitserie med nästan tuffast tänkbara motstånd, Edsbyn på bortaplan.  Man gjorde en imponerande insats och var så när att lyckas knipa en poäng uppe i ”Byn”, men Edsbyn vann matchen med 3-2 efter att ha gjort mål i 82a matchminuten. Därefter åkte laget för att möta Vetlanda BK i Hydro Arena och lyckades på ett imponerande sätt vinna matchen med 1-5. Så långt två starka insatser för Frillesås men i helgens match i Ruddalen (nybyggd bandyhall i Frölunda, Göteborg) mot Villa Lidköping blev laget överkört av ett starkt Villa som vann med hela 11-1.

Med andra ord är det två lag som kommer vilja revanschera sig efter helgen. IFK Vänersborg som imponerande slog Sandviken borta i mitten på förra veckan och som gick ut hårt mot Gripen och ledde efter en bra första halvlek med 5-1. Gripen som efter en stark andra halvlek lyckades vända och vinna matchen med 5-6. En tuff match rent känslomässigt för alla med blåvitt hjärta men imorgon onsdag finns chans till revansch och två viktiga poäng. 

Tyvärr får IFK klara sig utan Lukas Forsström dom kommande två matcherna då han stängs av efter disciplinnämnders dom som kom tidigare idag. Men något mer positivt för IFK är att Adam Blomster åter är i träning på is, om han är spelklar imorgon redan återstår att se.

Har ni möjlighet så se till att ta er till Arenan imorgon och stötta vårt lag till en seger. Det kommer vara två revanschsugna lag som gör upp om två viktiga poäng i Elitserien så vi kan vänta oss en underhållande match.

Köp biljetter via: ifkvbg.se

Text: David Cederbom

Foto: Jorge Moreno